Refugiați ucraineni, prinși în timp ce spărgeau un apartament din București

O bandă de hoți formată din persoane refugiate din Ucraina a fost destructurată, luni, de polițiștii bucureșteni, informează gândul.ro.

Trei refugiați ucraineni au fost prinși în flagrant, luni, de polițiștii bucureșteni de la Secția 12, în timp ce spărgeau un apartament.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, locatarii unui bloc din Sectorul 3 ar fi sunat la numărul de urgență 112 și ar fi anunțat că mai multe persoane încearcă să spargă o locuință.

Polițiștii au prins în flagrant trei bărbați care încercau să rupă butucul yalei și care aveau la ei, într-o geantă, mai multe unelte folosite de spărgători pentru forțarea ușilor.

Hoții au fost încătușați și duși la sediul Secției 12, unde au fost audiați prin intermediul unui traducător autorizat.

Suspecții au fost prezentați instanței Judecătoriei Sectorului 3, iar magistrații au hotărât arestarea preventivă a acestora.

Încă de la izbucnirea conflictului militar în Ucraina, autoritățile române ar fi încercat, fără succes, să țină o evidență a persoanelor care au ajuns pe teritoriul țării noastre, în condițiile în care încă de la început s-a luat în calcul faptul că unii dintre infractorii care erau căutați în țara de origine ar fi putut să intre în România odată cu valul de refugiați.