Reguli de igiena pe care orice femeie trebuie sa le cunoasca si sa le aplice

Din pacate, problemele sexuale si vaginale sunt un subiect tabu chiar si in ziua de azi. Acest lucru trebuie schimbat si femeile care refuza sa vorbeasa despre regulile de igiena feminina, nu trebuie sa mai faca aceasta greseala. Mentinerea igienei vaginale este foarte importanta. Mai jos este o lista cu reguli simple de igiena pe care orice femeie ar trebuie sa le stie:

1. Stergeti din fata spre spate
Ar trebui sa va stergeti intotdeauna cu hartie igienica simpla, neparfumata in directia fata-spate. Acest lucru este foarte important,deoarece impiedica fecalele sa intre in vagin,astfel provocand infectii.

2. Evitati sapunurile parfumate
Avand in vedere ca vaginul este foarte sensibil,sapunurile parfumate contin substante chimice si pot perturba echilibrul ph-ului natural, care ar trebui mentinut la nivel de 3.4-4.5. intotdeauna se spala cu apa simpla.

3. Evitati sprayurile parfumate
Sprayurile care ar schimba mirosul vaginului sunt incarcate cu substante care vor inlatura bacteriile sanatoase responsabile pentru prevenirea infectiilor si ciupercilor. Inlocuiti aceste sprayuri cu uleiuri esentiale, cum ar fi lamaia sau trandafirul amestecat cu putina apa.

4. Urinatul dupa actul sexual
Ca urmare a actului sexual, bacteriile se pot depozita in uretra. Cel mai bine ar fi sa urinati dupa fiecare act sexual, deoarece acesta va alunga bacteriile nesanatoase si previne infectia tractului.

5. Spalarea dupa contact
Orice bacteria sau substanta mecroscopica care pot fi introdusa in timpul actului sexual ar trebui eliminata imediat. Acest lucru se poate face prin spalarea vaginului cu apa calda dupa actul sexual. Ambii parteneri trebuie sa faca dus dupa actul sexual pentru a preveni bacteriile nesanatoase.

6. Mentinerea igienei in timpul menstruatiei
Este foarte important sa pastram igienta in timpul menstruatiei deoarece exista sanse crescute pentru infectii. Luati in considerarea urmatoarele sfaturi:

  • Schimbarea absorbantelor in mod regulat
  • Nu folositi acelasi model de chilot toata luna deoarece duce la iritarea pielii
  • Alegeti un OB in locul tampoanelor obisnuite. Acestea sunt introduse in vagin si absorb sangele. Trebuie schimbat odata la cateva ore.

7. Exercitiile Kegal
Aceste exercitii sunt concepute pentru a intari muschii pelvieni care provin incontenienta urinara.

8. Purtati lenjerie de bumbac
Purtarea lenjeriei din bumbac previne bacteriile nesanatoase. Cele care sufera de infectii vaginale ar trebui sa opteze pentru lenjerie organica nevopsita din bumbac.

9. Tratarea infectiilor
Tr

 » Sursa: culinar.bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !