Remediile pustnicilor isihastri

Medicina isihastra a fost dezvoltata de pustnicii care cunosteau tainele naturii si împleteau rugaciunea inimii cu puterea vindecatoare a plantelor pentru a trata diverse afectiuni. Legatura dintre minte, trup si suflet este una stransa, de aceea înainte de începerea tratamentului este necesara o cercetare amanuntita a constiintei si o purificare atat a inimii, cat si a trupului. De-a lungul tratamentului, bolnavul este îndemnat sa se roage, sa practice rugaciunea inimii, sa binecuvinteze mancarea, mediul înconjurator, oamenii.

Tratamentul se bazeaza pe post si pe o alimentatie vegetala, bogata în nutrienti hranitori pentru organism. Din lunga palenta de retete, am ales sa va vorbesc despre terapia cu seminte bazata pe retete vechi vindecatoare. Semintele fructelor si legumelor sunt adevarate medicamente naturiste, iar daca sunt consumate crude acestea aduc un aport bogat de enzime, vitamine si minerale organismului.

O inima sanatoasa: Semintele de dovleac contin 36-52% vitamine, grasimi, minerale, mai ales zinc. Sunt excelente pentru a elimina parazitii intestinali, daca sunt consumate dimineata, pe stomacul gol si lupta cu constipatia si balonarea. De asemenea, ajuta la cresterea parului, întaresc muschiul inimii si pot favoriza eliminarea metalelor grele din organism. Consumul de seminte de dovleac, neprelucrate termic, stimuleaza activitatea rinichilor si are un rol adjuvant în tratarea cancerului. Se mai recomanda consumul lor în combinatie cu alte seminte: susan, germeni de grau, lucerna, oregano, etc. Pentru a trata afectiunile enumerate mai sus, se poate prepara laptele de bostan. Aveti nevoie de 250 grame de seminte, care se piseaza într-un vas de lut si se adauga trei pahare de apa fierbinte. Acest terci se strecoara, iar lichidul se bea de trei ori pe zi, cate 1/2 de pahar, înainte de masa.

Expectorant natural si antiseptic: Semintele de in sunt excelente pentru combaterea constipatiei, iar extern, faina din seminte de in are proprietati antiseptice. Daca ai o problema cu furunculele, sau te-ai ranit, poti prepara o cataplasma din faina de in si musetel (parti egale) care va ajuta la eliminarea abceselor si vindecarea leziunilor. Un expectorant bun se obtine din 1/2 lingurita de seminte de in care au fost rasnite. Pulberea se agita 15 minute, în 150 ml apa si se strecoara. Se consuma cate 2 linguri de 3-4 ori pe zi pentru a trata bronsita. Extractul din seminte de in împiedica cresterea celulelor prostatei, contribuind la vindecarea cancerului de colon si a prostatei, dar si la tratamentul arterosclerozei,

 » Sursa: sanatate.bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !