duminică, 24 mai 2020

Restaurantele și cafenelele se redeschid, schimăbări majore cu care greu te obișnuiești

Știrile zilei

Serbia a deschis granițele pentru toată lumea, fără testare sau carantina

Frontierele Serbiei au fost deschise de vineri, ora 0.00, pentru toți străinii, fără testare sau carantina. Guvernul de la Belgrad...

Vela anunţă că a aprobat zboruri charter pentru mai multe destinaţii

Ministrul de Interne Marcel Vela a declarat joi seara că a aprobat o solicitare de la Ministerul Afacerilor Externe...

Bilanţul covid-19 în SUA creşte cu 1.255 de morţi la 94.661 de decese

Statele Unite, cea mai îndoliată ţară de epidemia covid-19, au înregistrat 1.255 de morţi în ultimele 24 de ore,...

Restaurantele și cafenelele, barurile și locațiile de luat masa sau petrecut timpul s-ar putea redeschide de la 1 iunie, după părerea lui Dragoș Anastasiu. Președintele Camerei de Comerț Româno-Germane avertizează că vor fi schimbări majore care vor fi greu de înțeles sau obișnuit.

Ce se schimbări majore vor fi în restaurantele și cafenelele din România
Ridicarea restricțiilor a fost anunțată de președintele României într-o conferință din presă. Conform declarațiilor făcute de Klaus Iohannis, din 15 mai românii recapătă libertatea, dar nimic nu va mai fi la fel. Asta spune și președintele Camerei de Comerț Româno-Germane, care a dat detalii despre cum ar putea arăta o vacanță la mare.

Hotelurile nu au fost niciodată închise pe durata restricțiilor, toate unitățiile de cazare au rămas deschise, dar fară clienți. România are două sezoane în care turismul explodează, vara și iarna. Dragoș Anastastiu spune că este posibil ca la mare să nu mai avem voie sa ne înghesuim unul lângă altul, iar mâncarea la aceeași masă cu toata familia, nu va mai fi posibilă.

Adio, „liptul” meselor după 15 mai
Limitările oficile încă nu le știm, tot ce este clar este că Ministrul de Interne, Marcel Vela, a avertizat că nunțile nu vor mai putea avea sute de invitați. „Răsfățurile” de altă dată vor trebui lăsate deoparte.

Anastasiu apreciează că industria si pregătește din timp pentru deschidere și susține că foarte multe unități precum restaurante sau cafenele se pregătesc cu soluții dezinfectante, cu zone de separare și mese mult ma mici.

La hotel, da, dar altfel
Hotelurile vor adapta și ele spațiile de desfăsurare a activității și modul în care sunt tratați clienții. Anastasiu a spus să nu ne mai așptăm la servirea de altă dată. De exemplu micul dejun cu bufed suedez nu va mai fi permis și cel mai probabil se va adopta servirea la masă.

De asemenea în restaurante mesele nu vor mai putea fi unite și nici prea mute persoane la un loc. Așadar, posibil ca servirea mesei în cameră să fie o soluție pentru moment.

Anastasiu spune că dezinfectarea va fi făcută mult mai intens după fiecare client carea trecut pe la un restaurant sau o cafenea.

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă

- Advertisement -Restaurantele și cafenelele se redeschid, schimăbări majore cu care greu te obișnuiești 2