18 C
București
sâmbătă, 12 iunie 2021

Rețeta care se dă pe sub mână în farmacii pentrul lupta cu COVID-19

Farmaciile sunt luate cu asalt de ieșenii care cumpără medicamente pentru imunitate de frica infectării cu COVID-19. Vânzările au crescut în anul 2020 cu peste 70 la sută

Odată cu începutul sezonului rece, ieșenii cumpără în număr tot mai mare medicamente pentru întărirea sistemului imunitar, în special cele care conțin vitamina D3 și Zinc. Pentru că vaccinul antigripal este greu de găsit, iar riscul infectării cu SARS-CoV-2 crește simțitor, pacienții apelează la alte metode pentru a se proteja

Încă de la sfârșitul lunii septembrie 2020 sute de ieșeni vin în farmacii pentru a cumpăra medicamente pentru creșterea imunității. Opt din zece pacienți care calcă pragul farmaciilor din Iași pentru diferite medicamente solicită și o cutie de vitamine, Zinc sau anumite medicamente pentru creșterea imunității. Un „boom” al vânzărilor pentru astfel de medicamente a fost înregistrat odată cu primele luni ale anului, când riscul infectării cu noul virus lua amploare. Pe perioada sezonul cald vânzările pentru aceste medicamente au stagnat, însă odată cu începutul anului școlar, cererea pentru medicamentele imunostimulatoare a luat și mai mult avânt. Părinții aleg să pregătească atât imunitatea lor, dar și pe a celor mici care se expun zilnic în sălile de clasă, acest lucru fiind recomandat de experții în boli infecțioase.

„După ce a început anul școlar, tot mai mulți pacienți au dorit să cumpere medicamente pentru imunitate. Comprimatele care conțin zinc și vitamina D3 sunt cele preferate de ieșenii care, la auzirea zvonurilor și a sfaturilor celor apropiați, consideră că aceste medicamente o să le fie de mare ajutor pentru a reduce riscul de îmbolnăvire cu Coronavirus, dar și pentru a preveni o gripă în perioada sezonului rece”, a explicat o farmacistă din Iași.

Vânzările medicamentelor pentru imunitate în anul 2020 au crescut cu peste 70 la sută comparativ cu anul trecut
În 2019, pe perioada sezonului rece, ieșenii cumpărau medicamente pentru imunitate doar când erau răciți sau gripați. Cei mai mulți le consumau ocazional și fără a avea prea multe informații despre astfel de tratamente. Acest lucru îi determină pe ieșeni să acorde o importanță mai mare, în special în lunile de iarnă, consumului de medicamente imunostimulatoare. Ba mai mult, aceștia speră ca astfel să fie protejați de infectarea cu SARS-CoV-2, fiind dispuși să cheltuie mai mult pentru a-și pregăti imunitatea în lupta cu infecțiile.

„Anul trecut, pacienții cumpărau alături de tratamentul pentru răceală și gripă și câteva vitamine pentru ei, în cantități mici. Acum vin și ne cer sfatul, vor să conțină și Zinc și alte vitamine, fiind dispuși să cheltuie cu mult în plus față de anii precedenți. Avem vânzări mai mari cu 70% față de aceeași perioadă a anului 2019. Le consumă preventiv, ne spun că vor un produs bun care să le întărească imunitatea în cel mai scurt timp. Sunt persoane care vin cu rețete de la medici pentru tratamente homeopatice, dar nu la fel de des ca cei care caută medicamente pentru imunitate”, au declarat reprezentanții unei farmacii din Iași.

Cererea mare pentru medicamentele cu Zinc și vitamina D3 în rândul ieșenilor
În prezent, pacienții din farmacii vor să consume preventiv medicamente pentru imunitate care să conțină mai multe tipuri de substanțe, pe lângă vitaminele C și D3. La recomandarea farmaciștilor, aceștia le consumă de obicei pe parcursul lunilor septembrie – aprilie. De altfel, medicamentele pentru sistemul imunitar nu lipsesc nicicând din farmacii, mai ales de la începutul pandemiei de COVID-19. Cei mai mulți cumpărau medicamente cu vitamina C, pe care le considereau în primele luni ale anului 2020 eficiente împotriva infectării cu noul coronavirus. Ulterior, s-au reorientat mai mult către medicamentele care conțin Zinc, vitamina D3, dar și Seleniu.

„Recomandăm pacienților să consume atât alimente care conțin vitamine, cât și comprimate cu Zinc, în combinație cu vitamina C sau vitamina D3. Acestea își fac cel mai bine efectul în lunile cu «r». Mai exact, din luna septembrie până în luna aprilie, medicamentele pentru imunitate sunt cel mai bine asimilate de organism. De asemenea, mai recomandăm medicamentele care conțin seleniu”, a recomandat un farmacist ieșean.

Medicamentele pentru imunitate sunt vândute la prețuri accesibile
De menționat faptul că există anumite cercetări făcute recent de experți internaționali care arată pericolul la care suntem expuși când avem deficiență de vitamina D. Se pare că suntem predispuși mai ales la boli respiratorii, cum ar fi inclusiv COVID-19. Acest lucru i-a determinat pe unii oameni de știință să aprofundeze problema. Totuși, descoperirile lor sunt oarecum controversate, dar chiar și așa eficiența lor este confirmată. Fie că sunt sub formă de comprimate, plic dizolvabil sau sirop, orice ieșean își poate permite să cumpere medicamentele pentru întărirea sistemului imunitar, iar prețul lor, spun reprezentanții farmaciilor, nu a fost modificat.

De exemplu, o cutie cu medicamente care conțin vitamina C și Zinc poate fi cumpărată din farmacii începând cu prețul de 20 de lei, pentru o perioadă de administrare de 30 de zile. De asemenea, o cutie de comprimate care conțin Zinc și vitamina D3 pornește de la prețul de 17 lei și se utilizează timp de 10 zile, iar un sirop cu efect imunostimulator atât pentru adulți, cât și pentru copii are prețul de 40 de lei.

Viorel Iliescuhttps://viorel.ro
Fondatorul ziarelor All for Romania si The Press, marketing manager al Agentiei de Presa A.M. Press si fondator al CloudX Digital Agency.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate