Retete terapeutice cu bere. Racoritoare vara, sanatate curata iarna

La egipteni, berea a avut o importanta si o raspandire majora. Se credea ca descoperirea ei se datora zeului Ra, care le daruise oamenilor berea. Supusii faraonilor erau obisnuiti inca din copilarie s-o consume, berea fiind considerata deopotriva aliment si bautura cu proprietati terapeutice. Mai jos va vom arata cateva retete terapeutice cu bere:

Reteta terapeutica pentru BRONSITA:

  • Inhalatii cu bere: cea mai eficienta metoda pentru vindecarea bronsitei este inhalatia. Inspirand aburi de bere incalzita, va incalziti bronhiile, fapt care contribuie la vindecarea lor. Turnati 2 litri de bere intr-un vas si incalziti-o la foc pana ce scoate aburi. Inspirati aburii berii, straduindu-va ca ei sa patrunda adanc in piept. Inhalatia dureaza 12-15 minute, iar terapia dureaza 10 zile.
  • Inhalatia poate sa se faca si cu bere in care se adauga diferite extracte (conifere, salvie, catina, etc).
  • Comprese fierbinti cu bere: daca bronsita este mai vechie, se pot folosi comprese fierbinti, pregatite cu bere, pentru a incalzi bine zona bronhiilor. Compresele se aplica pe piept. Incalziti 50 ml de bere pana la temperatura de 70°C.  Inmuiati o panza groasa in bere fierbinte si puneti-o pe piept. Pe urma acoperiti compresa cu o bucata de panza impermeabila. Deasupra infasurati pieptul cu o tesatura din lana. Tineti compresa 10-12 minute. Dupa indepartarea ei, infasurati pieptul cu un obiect gros din lana. Repetati procedeul timp de 5 zile.
  • Bere cu miere: Incalziti un pahar de bere pana la 70-80°C, adaugati 200 g miere topita in prealabil pe aburi si amestecati totul bine. Luati de trei ori pe zi, cate 1/3 de pahar, dupa mancare, in decurs de 5 zile.

Reteta terapeutica pentru STOMATITA:

Adesea bronsita si traheita sunt insotite de stomatita (inflamare a membranei cavitati bucale). Pentru a scapa de aceste afectiuni, folositi urmatoarele metode:

  • Bere cu ou: Bateti un ou si diluati-l cu 250 ml bere abia incalzita. Beti o doza. Se recomanda sa se foloseasca in decurs de 5 zile.
  • Bere cu miere: Incalziti 250 ml bere pana la 40°C si dizolvati in ea 20 g miere. Beti intreaga cantitate odata. Folositi metoda in decurs de 3-4 zile.

Reteta terapeutica pentru TRAHEITA:

  • Bere cu catina si miere: Incalziti putin un pahar cu bere. Adaugati o lingura de miere dizolvata in vas pe aburi si amestecati cu grija. Adaugati o lingurita tinctura de eucalipt si turnati apoi jumatate de ingurita ulei de catina. Amestecati din nou. Beti cu inghitituri mici, de 2 ori pe zi, cate 1/2 pahar, nu prea fierbinte, la 20 de minute dupa ce mancati. Durata terapiei este de 10 zile.
  • Bere cu scortisoara si cuisoare: Sucul de la un sfert de lamaie proaspata stors se toarna in 250 ml bere. Adaugati condimente ( 5 g scortisoara, 2 g cuisoare), o lingurita de mierea si incalziti la foc mic. Pentru obtinerea rezultatelor bune, beti de 2-3 ori pe zi, in decurs de 5 zile,

 » Sursa: culinar.bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !