REZULTATE incredibile la Evaluarea Nationala 2019. Iasul, marele performer la nivelul intregii Romanii

• Motive de mandrie pentru scoala ieseana! • Un numar de 35 de elevi au obtinut media 10 la Evaluarea Nationala 2019 • Acest lucru face ca Iasul sa fie pe locul al II-lea, la nivelul intregii Romanii • Bucuria este cu atat mai mare cu cat notele de 10 au fost obtinute de absolventii de gimnaziu care provin din opt unitati de invatamant, atat colegii si licee, respectiv scoli gimnaziale • Este vorba de: colegiile „Emil Racovita”, National si „Costache Negruzzi”, „Mihail Sadoveanu” din Pascani, de Arta „Octav Bancila”, Liceul Teoretic de Informatica „Grigore Moisil”, respectiv scolile gimnaziale „Alexandru cel Bun” si „Alecu Russo”

Iasul, din nou in TOPUL national al celor mai bune rezultate la Evaluarea Nationala (EN) 2019. Acest lucru face ca orasul sa fie pe locul al II-lea, la nivelul intregii Romanii, dupa Bucuresti, dupa numarul candidatilor de ZECE. Notele de 10 au fost obtinute de absolventii de gimnaziu ce provin din opt unitati de invatamant, atat colegii si licee, respectiv scoli gimnaziale. Este vorba de: colegiile „Emil Racovita„, National si „Costache Negruzzi„, „Mihail Sadoveanu” din Pascani, de Arta „Octav Bancila”, Liceul Teoretic de Informatica „Grigore Moisil„, respectiv scolile gimnaziale „Alexandru cel Bun” si „Alecu Russo”.

Vezi si: REZULTATE simulare Evaluarea Nationala 2019. Iasul, in TOPUL cu cele mai bune NOTE

Avand in vedere toate acestea, prof. dr. Genoveva Farcas, inspector scolar general – Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Iasi, a tinut sa transmita un mesaj emotionant si de felicitare, atat pentru performeri, profesori si parinti.

IATA REZULTATE PRELIMINARE EVALUAREA NATIONAL IASI 2019

„Reusitele elevilor nostri, absolventi ai clasei a VIII-a, la Evaluarea Nationala, ne bucura si, in acelasi timp, ne confirma faptul ca strategiile noastre educationale la nivelul Inspectoratului, precum si al scolilor, reusesc sa produca succes si motivatie pentru invatare, procentele ridicate ale elevilor cu nota 10 la ambele probe, situand Iasul pe locul II la nivel national, dupa Bucuresti. Cele doua simulari organizate pe parcursul anului scolar, competenta si implicarea profesorilor de Limba si literatura romana si Matematica s-au intalnit in mod fericit cu o motivatie superioara a elevilor pentru cunoastere, dar si cu dorinta acestora de a avea sanse crescute la admiterea in invatamantul liceal si profesional”, a punctat inspectorul general.

Vezi si: EXCLUSIV! Reactia Inspectorului Scolar General, prof. dr. Genoveva Farcas! Totul are legatura cu rezultatele spectaculoase obtinute de elevii ieseni

De precizat ca, in urma etapei de contestatii este posibil ca numarul mediilor de 10 din judetul Iasi sa creasca. Notele peste 5.00 la Limba si literatura româna sunt în procent de 86.97 la suta la nivelul întregului judet, comparabil cu procentul din anul scolar precedent, si anume 87.76 la suta, iar la Matematica notele peste 5.00 reprezinta 66.62 la suta, fata de 66.01 la suta în anul scolar încheiat. Rezultatele în judetul Iasi depasesc, asa cum s-a întâmplat în fiecare an, media nationala, care este de 80.6 la suta –

 » Sursa: bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !