Rică Răducanu, copleşit de problemele financiare: “Mă uit doar jumătate de oră la televizor şi închid lumina prin casă”

0

Rică Răducanu spune că se simte copleşit de problemele financiare. Fostul mare portar rapidist a dezvăluit că, de când a fost anunțat valul de scumpiri al energie încearcă să-și economisească banii cât de bine poate. În plus, nici cu sănătatea nu stă foarte bine.

Rică Răducanu are o pensie de doar 1.800 de lei după cariera sa în sport și regretă că nu și-a putut negocia contracte mai mari, ca să aibă din ce trăi și la bătrânețe.

”O să facem economie la televizor, noi, pensionarii. O să o lăsăm mai moale, mă mai uit doar o jumătate de oră. Am presimțit că va fi greu, încă de astă-vară. Închid lumina prin casă, în urma soției.

Noroc că ea este mai bine, cu sănătatea, le gătește nepoților, care învață online. Ne mai ajută cu bani fiul meu, ne descurcăm cum putem, el a mai lucrat, pe colo-colo, ca antrenor”, a spus Rică Răducanu pentru playsport.ro.

Ajuns la 75 de ani, Rică Răducanu spune că regretă că nu și-a ascultat mama, care i-a spus pe vremea când el era tânăr să facă economii.

”Pe atunci, luam cam 300 de lei și 1.000 de lei, la calificare. Dar, nu țineam de bani. Plecam cu gagicile la restaurante, pe la Intercontinental, erau vremuri tare frumoase.

Maică-mea, săraca, îmi tot spunea: «Băi, bagă ceva bani la saltea, că nu se știe, vin vremuri grele!». Dar, n-am ascultat-o, n-am făcut economii”, a mai spus fostul portar.

Rică Răducanu, despre problemele sale de sănătate
Rică Răducanu a spus că se confruntă și cu probleme de sănătate ce adesea nu îi permit nici măcar să se poată încălța singur. Fostul sportiv este nevoit să meargă la o policlinică să-și facă tratamente.

”Mi se umflă foarte tare picioarele, acum vin de la doctor, am probleme cu varicele. Lunea, miercurea și vinerea merg la o policlinică, fac niște tratamente, pentru că nu e bună circulația sângelui. Încerc să scap, nu vreau să mă operez, mi-e teamă!”, a spus el.

Vara trecută, Rică Răducanu a muncit la Terasa Sirena pe care o are în stațiunea Neptun, ca să mai strângă niște bani. La vremea aceea el spunea că nu stă prea bine cu inima, că are un stent și nu știe dacă mai este bun, că trebuie să meargă la control.

Spune ce crezi