Riscurile consumului în exces de ceai verde

Beneficiile ceaiului verde sunt bine cunoscute deja, fiind unul dintre cele mai vine vândute ceaiuri. Mare atenție însă la consumul exagerat, întrucât există și aspecte negative.

Deși nu conține multă cofeină, cantitatea de acid care ajută procesul digestiv crește și în acest fel poate cauza dureri de stomac.

În plus, poate provoca anemie, dureri de cap și deficit de fier dacă este consumat în exces. Cel mai important este că, dacă alegi să bei ceai verde după o masă bogată în fier, acesta ameliorează prezenţa fierului în organism şi, la rândul său, ceaiul verde îşi va pierde proprietăţile pe care le are ca antioxidant.

Insomniile se pot datora tot consumului de ceai verde, mai ales la ore târzii. Cofeina stimulează sistemul nervos şi poate interfera cu somnul. Gravidele sau femeile care alăptează trebuie să evite consumul de ceai verde sau să aibă grijă la cantitatea pe care o beau, pentru a evita insomnia, în special a copilului. De asemenea, poate provoca și palpitații.

Stările de vomă, diareea, urinările frecvente și alergiile pot fi și ele provocate de consumul exagerat de ceai verde, vinovată fiind aceeași substanță: cofeina.

 


APRECIAZA ARTICOLUL !