Rodica Nassar, modificari in statutul PSD. Iata despre ce este vorba

Social democratii reuniti in sedinta Cex vor decide asupra modificarilor ce trebuie facute asupra statutului, unul dintre articolele schimbate fiind cel care face referire la alegerea presedintelui formatiunii, a anuntat Rodica Nassar, secretar general PSD.

Sunt articole care trebuie schimbate. E vorba despre alegerea presedintelui. Modificam articolul care prevede ca presedintele e ales cu totalitatea membrilor si la fel la candidatul pentru rezidentiale. Este stabilita o norma de reprezentare pentru fiecare organnizatie”, a declarat Rodica Nassar,secretar general PSD.
'Congresul ar fi trebuit sa il facem pentru modificarea statului si prezidentiale. si pornind de la alegeri democratice la organizatii locale, dar lucrurile astea dureaza, si tin de un anumit calendar, trebuie sa redeschidem portile partidului. Nu avem timpul pentru a ne clarifica viziunea
„, a spus si Gabriel Zetea, PSD Maramures.

Detalii privind Congresul extraordinar al PSD

Comitetul Executiv al PSD se reuneste, joi, iar subiectul principal de discutie vor fi pregatirile pentru Congresul din 29 iunie care va avea loc la Sala Palatului si la care sunt asteptati sa participe intre 3.000 si 4.000 de delegati.
Un subiect care este posibil sa fie abordat de social-democrati, in CEx joi la Parlament, este cel al normei de reprezentare pe fiecare judet la Congresul de la finalul lunii iunie si modul de inscriere a candidaturilor. PSD cauta o solutie pentru ca cei care vor candideze si sunt membri cunoscuti de partid sa poata intra in competitia interna pentru functii de conducere, au adaugat sursele mentionate.

Prin urmare, PSD vrea sa elimine riscul de a avea foarte multi candidati, pentru a ii scoate din calcul „pe cei care vin pentru circ”, au precizat surse din partid.Astfel, in ceea ce priveste ponderea de reprezentare a delegatiilor, este posibil sa fie luate in calcul rezultatele la alegerile europarlamentare, insa si marimea judetelor. De exemplu, intr-o filiala PSD care a obtinut un scor bun la alegerile pentru PEva fi luat in considerare si numarul de alegatori din judetul respectiv, iar numarul delegatiilor prezenti la Congres va varia in functie de aceste doua criterii.
Referitor la candidatii pentru conducerea partidului, acestia vor trebui sa aiba sustinerea organizatiei din care provin, dupa cum este preva

 » Sursa: bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !