Cum a explicat un șofer român faptul că a condus 8 km pe contrasens pe o autostradă din Franța

Un șofer de naționalitate română, în vârstă de 58 de ani, a circulat pe contrasens opt kilometri pe autostrada franceză A40 în seara zilei de luni, 4 iulie.

Rezident în orașul Roanne, românul a fost oprit și arestat de jandarmi la ieșirea din tunelul Vuache, situat în departamentul Haute-Savoie din regiunea Auvergne-Ron-Alpi, la kilometrul 84 al autostrăzii.

În jurul orei 21:30, șoferul, care era singur în mașină, a condus pe contrasens între cabina de taxare Viry și zona de odihnă Valleiry, după ce a intrat în panică în fața unei bariere de taxare, deoarece nu mai găsea biletul de trecere, informează ziarul Le Messager.

Alerta de la la punctul de control de securitate al autostrăzii a fost declanșată imediat pentru depistarea șoferului care a luat-o într-o direcție greșită, între cabina de taxare Viry și zona Valleiry.

Accesul la intrarea și ieșirea din tunelul Vuache a fost blocat imediat, pentru a izola respectivul tronson de autostradă.

La fața locului au fost trimiși angajații serviciilor de securitate și jandarmii plutonului motorizat, pentru a intercepta vehiculul ce reprezenta un real pericol pentru ceilalți participanți la trafic.

Mașina ce circula pe contrasens a fost oprită la ieșirea din tunelul Vuache.

Conducătorul auto a fost reținut de jandarmi și plasat în arestul poliției, deoarece a pus în pericol viața altor persoane prin faptul că a circulat greșit pe autostradă.

Testele pentru substanțe interzise la care a fost supus șoferul au ieșit negative.

Șoferul, care dorea să se revină în România, le-a explicat jandarmilor că și-a pierdut biletul de autostradă și că a intrat în panică la sosirea în fața cabinei de taxare.

Din acest motiv, a făcut o întoarcere de 180 de grade pentru a încerca să se alăture rețelei secundare. După ce a ajuns în zona de odihnă Valleiry de pe sensul opus, și-a alimentat mașina și a condus tot pe contrasens, înainte de a fi interceptat de dispozitivul de siguranță pus în funcțiune.

Românul se va prezenta pentru a răspunde pentru fapta sa în fața instanței Tribunalului din Thonon-les-Bains în luna noiembrie a acestui an.