Anglia. Român de 35 de ani, mort într-un incendiu provocat intenţionat de cetăţeni pakistanezi – video

Un incendiu al unei case din Dewsbury, provocat în mod deliberat, s-a soldat cu decesul unui român în vârstă de 35 de ani, din Alba Iulia.

Alin Nicolae Gavrilă se afla de patru ani în Marea Britanie, la lucru.

Incendiul a fost provocat în noaptea de sâmbătă spre duminică, 9/10 aprilie. Un dosar penal pentru crimă a fost deschis, iar poliţiştii au reţinut un prim suspect.

Din primele informaţii, în locuința respectivă, o casă cu parter şi etaj, unde locuiau mai mulţi cetăţeni români, a fost o petrecere, la care au participat mai multe persoane printre care şi cetăţeni pakistanezi.

La un moment dat ar fi izbucnit un scandal, iar confictul a dus la incendierea casei de către pakistanezi.

Tânărul din Alba Iulia nu a avut nici o şansă să se salveze – precizează poliţia din West Yorkshire.

Pe lângă tânărul din Alba Iulia, alte cinci persoane au fost surprinse în incendiul devastator. Încă un român a fost grav rănit, după ce ar fi sărit pe geam.

Cei care s-au salvat au primit îngirjiri medicale, la spital. Trupul neînsufleţit al tânărului din Alba Iulia a fost descoperit de poliţişti abia luni, 11 aprilie, după ce au început cercetările în casa devastată de incendiu.

Poliţia din West Yorkshire a transmis un comunicat de presă, marţi, 12 aprilie, în care au precizat că a fost deschis un dosar penal pentru incendiere şi mai mult de atât un prim suspect a fost reţinut în cazul atacului.