Românul care merge anual în Grecia cu un Tico a ajuns în Kefalonia: ”Mașina a mers perfect”

Românul care a devenit cunoscut în mediul online pentru curajul de a parcurge drumul până în Grecia cu un Tico, plin de oameni și bagaje, anunță că a bifat pentru a cincea oară această aventură.

El spune că a făcut drumul în 14 ore, cu tot cu opriri, iar mașina a mers perfect. Automobilul a fost verificat și pus la punct din timp pentru această călătorie, a dat asigurări românul într-o postare pe pagina Forum Grecia de pe Facebook:

„1,2,3,4….Hai si cu 5

Cinci ani in Grecia cu același Tico!

Anul acesta am ales Kefalonia. Din ianuarie am găsit super gazda, 5 stele din 5 posibile si un pret bun pentru luna ianuarie, excelent la ce preturi sunt acum.

Drumul a fost dintr-o bucată (București-Nidry) și pentru că mă tot frământau tot felul de griji privitoare la drum, in noaptea dinaintea plecării am dormit numa’ 5ore… Plecat pe la ora 19 din Pantelimon, mașina plină ochi, dar ceva mai ușoară ca în celelalte drumuri.

Normal, berea mea, perna, mea, prosopul si cearceaful meu.

Am ajuns în port după fix după 14 ore, cu tot cu opriri. 1140 km drum foarte lejer, puține mașini, puține depășiri, puțin timp stat în vămi. Mașina a mers PERFECT, PERFECT, PERFECT!

Consum de Tico pe gpl, nu îți mai bați capul cu prețul combustibilului. Am bugetat 1000 de lei pentru vreo 3000km (jumătate din valoarea ei de piață).

Pe Tico l-am pregătit ceva mai intens pe partea de frâne, (preventiv) i-am schimbat furtunele de frână (originale după 23 de ani) care arătau bine, dar am văzut pe google maps ce diferențe de nivel sunt pe Kefalonia și am zis sa merg liniștit, plăcute de frână noi și aerul condiționat care a fost un noroc să găsesc piese pentru el și bineînțeles, o mare gaură în buget.

Sper să țină mai multe zile față de cel de anul trecut, care a cedat după 3 zile. Mecanicul Ion a stat până târziu în noapte să rezolve aerul condiționat, dar pentru asta e super mecanic, nu?

După doi ani de Sithonia și Kasandra, am zis că nu trebuie să am mari așteptări de la Kefalonia, ce poate fi atat de spectaculos? Dar de când ajungi în portul Fiskardo și te uiți la apa aia de un albastru special, îți dai seama că ai pășit în paradis, drumul până la gazda a fost numai cu „wow!”

După ce scap de forma scaunului am să fac mai multe poze și revin cu impresii. Viața e frumoasă când știi să ți-o faci frumoasă.

Vacanță frumoasă să aveți!”, a scris acesta.

tico vacanta grecia

tico vacanta grecia