Un moment emoționant trăit de o româncă în Grecia: ”Deci suntem văzuţi şi altfel. Am plecat mândră de acolo”

O româncă a povestit, pe grupul de Facebook ”Forum Grecia”, experienţa neaşteptată pe care a trăit-o într-un supermarket din Grecia.

În timp ce se afla într-un magazin, în Kalimera, vânzătoarea a întrebat-o din ce ţară este, iar în momentul în care a aflat că este româncă, i-a mulţumit într-un mod emoţionant pentru faptul că pompierii noștri au intervenit în incendiile izbucnite vara trecută în Grecia.

”Kalimera
Aseară am avut cel mai plăcut sentiment de recunoştinţă din partea elenă. După bălăceală am intrat într-un market pentru cumpărături. Am ajuns la casă şi ca de obicei schimbi o vorbă şi încerci să spui şi tu puţinele cuvinte care le mai ştii în greacă.

M-a întrebat vânzătoarea, care era şi proprietara magazinului şi a tavernei Zorba, de lângă magazin, de unde suntem. Am spus că din România.

Femeia s-a întors spre un altul, şi a spus ceva în greacă, apoi sa întors spre noi şi a spus: voi sunteţi fraţii noştri, aţi venit să stingeţi incendiul în Grecia, şi mi-a mulţumit zâmbitor.

În acel moment am fost mândră de Ţara mea şi am spus în gând: Deci suntem văzuţi şi altfel. Am plecat mândră de acolo. Hai, vă pup. Mă aşteaptă Marea!”, a scris românca pe Facebook.

Postarea a devenit în scurt timp virală și a provocat o sumedenie de reacții.

”O asemenea poveste am trăit-o eu anul trecut în Evia-Edipsos, în toiul marelui incendiu, dacă va aduceţi aminte. Seara pe promenadă ne întrebau…, de unde sunteţi?

Cu lacrimi în ochi şi atât de mulţumiţi că au venit românii şi-au stins incediul care era foarte aproape de Edipsos, la o aruncătură de băț.

Te îmbrăţişau pe stradă şi citeai mulţumirea sufletească….mândră de pompierii români! Jos pălăria pentru ei! Şi cu asta am spus tot!”, a confirmat cineva.

”Am plâns şi am fost mândră în acelaşi timp citind postarea şi comentariile”, a scris altcineva.

”E hai să nu cădem în varianta ce mult ne iubesc grecii. Unii poartă respect pentru acei pompieri care au ajutat atunci. Unii ne respectă, alţii ne înjură, iar marea majoritate se bucură de banii noştri”, a fost o altă părere.