Italia. Dispariţia fără urmă a unei campioane românce a pus pe jar Poliţia. Mesajul lăsat fostului iubit, principalul suspect

Andreea Rabciuc, o româncă de 27 de ani, fostă campioană la tir, a dispărut fără urmă în Italia. Disperată, mama tinerei i-a rugat pe toţi cei care au informații despre fiica ei să anunţe autoritățile.

Andreea Rabciuc, o tânără româncă rezidentă în Italia, a dispărut fără urme de mai mult de patru luni.

Ea a fost văzută ultima dată pe 12 martie, la o petrecere în Montecarotto, iar de atunci nu se mai ştie nimic despre ea.

Se cunoaște faptul că la petrecere lucrurile nu au decurs decurs deloc bine pentru Andreea. Potrivit presei italiene, martorii spun că tânăra s-a certat toată noaptea cu iubitul ei, Simone Gresti, iar dimineaţa a plecat singură, foarte nervoasă, după ce a fost jignită de acesta.

Înainte de a pleca, Andreea și-a sunat tatăl, care lucrează în Spania, dar bărbatul dormea şi nu a auzit telefonul, astfel că tânăra i-a lăsat un mesaj în care îi spunea că are probleme şi că are nevoie de ajutorul lui, fără a da însă alte detalii.

A fost singura și de atunci și ultima tentativă a româncei de a-şi contacta familia, înainte de a fi dată dispărută.

La scurt timp după ce a încercat să vorbească la telefon cu tatăl ei, furios în urma certurilor pe care le-au avut, partenerul ei i-a luat mobilul şi a refuzat să i-l restituie, astfel că Andreea a plecat de una singură şi fără să fi avut asupra ei măcar telefonul, pentru a putea fi contactată.

”Se certau încontinuu. La un moment dat abia aşteptam să plece. Sâmbătă dimineaţa, trebuie să fi fost ora 7,00, am văzut-o pe fată plecând spre stradă”, a spus proprietarul cabanei unde a avut loc petrecerea, potrivit publicaţiei today.it.

Înainte să dispară fără urmă, tânăra a lăsat un mesaj pentru Simone. ”Te-am chemat pentru că mama mi-a permis să mă văd cu tine şi doar cu tine pentru că ştie că eşti un băiat bun care nu mă îndeamnă să mă droghez, să beau sau să fac alte lucruri rele”, i-ar fi scris Andreea.

Iubitul Andreei a fost primul suspect pentru Poliţia italiană şi a fost cercetat pentru răpire, cu atât mai mult cu cât a anunţat cu întârziere dispariţia.

În plus, pete de sânge, care s-a dovedit a fi al Andreei au fost găsite pe un tricou şi pe maşina lui Simone, dar analizele efectuate de legist au arătat că urmele de sânge ar fi fost mai vechi.

Anchetatorii încearcă acum să afle dacă tânăra a fost răpită şi ucisă sau dacă a dispărut undeva din proprie iniţiativă.

Prima variantă pare cea mai plauzibilă, cu atât mai mult cu cât şoferul singurului autobuz care a circulat în acea dimineaţă la Montecarotto spune că nu a văzut-o pe româncă printre călători. ”N-am observat nimic diferit, iar dacă s-ar fi urcat în autobuz cu siguranţă aş fi văzut-o. Deci pot exclude această posibilitate”, a declarat şoferul.

Cazul Andreei a fost prezentat pe larg la cunoscuta emisiunea ”Chi l’ha Visto” (”Cine l-a văzut”), difuzată de Rai 3, dar fără folos.

”De patru luni este dispărută, sigur ştie cineva ceva. Vă rog să veniţi şi să spuneţi adevărul despre ceea ce s-a întâmplat. Mai devreme sau mai târziu se va descoperi, vă implor din tot sufletul. Ajutaţi-mă să-mi găsesc fiica”, a spus mama Andreei, potrivit anconatoday.it.