Un moldovean şi o româncă au reuşit ”jaful anului“ în Italia. Victima câştigase premiul cel mare la loto

Un cetăţean din Republica Moldova şi o româncă se pare că sunt protagoniștii ”jafului anului” din Italia, după ce au reușit să fure o avere constând în lingouri de aur, de la un italian care câştigase premiul cel mare la loterie.

Moldoveanul a fost prins duminică, 28 mai, la numai câteva ore după jaf. Presa italiană menţionează că hoţul făcea parte dintr-o bandă şi că nu era la prima acțiune de acest tip.

La Reppublica scrie că o româncă a fost complice la jaful petrecut în localitatea Torre Pellice.

Femeia cunoştea victimele şi le-a dat toate detaliile infractorilor, pe care i-a informat că victima câştigase un premiu important la loto, în 2021.

Bazându-se pe informaţiile primite de la româncă, hoţii au acţionat ca la carte.

În jurul orei 1 noaptea, când victima se afla în grădina vilei împreună cu partenera sa, infractorii au dat atacul. Cu chipurile acoperite de cagule şi cu mănuşi de latex, ei au acţionat aproape perfect.

Au stat la pândă şi au aşteptat ca milionarul şi partenera lui să se întoarcă de la cină şi i-au surprins în grădina vilei. După ce i-au imobilizat, tâlharii i-au dus în casă şi i-au obligat să le dezvăluie locul în care îşi ţineau lingourile de aur şi banii.

Nu s-au mulţumit însă doar cu atât. Înainte să plece, infractorii au luat şi bijuteriile cuplului şi o sticlă de şampanie scumpă, apoi s-au făcut nevăzuţi.

”Unul dintre ei avea o armă, nu erau italieni, iar după cum vorbeau păreau mi s-a părut că aveau un accent românesc”, a fost primul indiciu dat de victimă polițiștilor.

În pofida faptului că hoţii au încercat să-şi acopere urmele, până la urmă ei s-au dat de gol. Primul care a fost prins a fost cetăţeanul moldovean, care a încercat să vândă o parte din lingourile furate.

Anchetatorii au descoperit că bărbatul de 40 de ani avea un cazier bogat, dacă va fi găsit vinovat în urma procesului care va urma, cetăţeanul moldovean îşi va petrece următorii ani în spatele gratiilor.