O româncă şi fiica ei au fost ucise de soţul italian al femeii în ziua pronunţării divorţului

O româncă şi fiica ei au fost împuşcate mortal în vila în care locuiau de soţul femeii, în ziua în care se pronunţa divorţul dintre cei doi, scrie Il Resto del Carlino.

Dubla crimă a avut loc luni, 13 iunie, în Cavazzona, un cătun din Castelfranco Emilia (Modena) în via Cassola di Sotto. Gabriela Trandafir, în vârstă de 47 de ani, de cetăţenie română, şi fiica, Renata, de 22 de ani, au fost împuşcate în jurul prânzului.

În aceeași zi era așteptat verdictul în procesul de divorţ dintre Gabriela Trandafir şi soţul ei, Salvatore Montefusco, 69 de ani, antreprenor în construcţii.

”Gabrielei i-a fost frică”, a mărturisit în lacrimi o prietenă a femeii, conform ziarului Il Resto del Carlino.

În timpul interogatoriului, Montefusco a recunoscut că le-a împuşcat în mod repetat,  mai întâi pe fiica soţiei sale, apoi pe soţie, cu o puşcă cu ţeava scurtă.

Media din Italia a dezvoltat subiectul şi a oferit mai multe detalii despre familia Gabrielei Trandafir.

Femeia l-a cunoscut pe Salvatoare cu circa 20 de ani în urmă. Bărbatul, la acel moment, era căsătorit şi avea trei copii. Cei doi au început relaţia, el a construit o vilă în care locuia alături de ea şi de fiica ei, dintr-o relaţie anterioară.

Ulterior, Gabriela Trandafir a rămas însărcinată şi Salvatore a divorţat de prima soţie.

Românca şi italianul nu se mai înţelegeau de doi ani, el devenise violent, iar împotriva sa au fost depuse mai multe plângeri.

Fiindcă se temea că îşi va pierde casa, italianul a luat decizia de a-și suprima soția.

Bărbatul a sunat la poliţie de la un bar din apropierea casei lui, unde a intrat cu cămaşa plină de sânge, apoi s-a predat.