O turistă româncă a fost ucisă de un rechin, în Egipt

Două femei au fost ucise în atacurile unor rechini ce au avut loc, în ultimele zile, în Marea Roșie, la sud de orașul Hurghada, a anunțat ministerul egiptean al Mediului.

Două surse au confirmat pentru Reuters că a doua victimă este o turistă din România în vârstă de 40 de ani.

Cadavrul a fost descoperit la câteva ore după atacul în care o altă femeie din Austria, în vârstă de 68 de ani, a fost sfâșiată de rechin.

Identitatea femeii nu a fost dezvăluită, dar informațiile arată că era cazată la hotelul de cinci stele Premiere Le Reve, destinat exclusiv adulților, scrie Daily Mail.

Cele două atacuri au avut loc la 600 de metri distanță unul față de celălalt, în largul coastei Sahl Hasheesh.

Prima victimă a fost transferată la un spital privat local, a declarat pentru Reuters o sursă din cadrul Direcției pentru afaceri sanitare de la Marea Roșie. Acesta a adăugat că s-a încercat resuscitarea acesteia, dar a murit din cauza rănilor.

O sursă din aparatul de securitate a mai adăugat că femeia austriacă locuia în Egipt în ultimii cinci ani cu soțul ei egiptean.

Ministerul a precizat în comunicatul său că a fost formată o comisie pentru a examina circumstanțele atacurilor și eventualele motive științifice care au stat la baza acestora.

De asemenea, instituția a menționat că guvernatorul regiunii, generalul-maior Amr Hanafi, a emis un ordin de suspendare a tuturor activităților în zona din jurul atacurilor.