O româncă din Italia e moştenitoarea unei adevărate averi. Testamentul e autentic, dar a apărut o altă problemă

O româncă din Italia susţine că este moştenitoarea unei averi de aproximativ o jumătate de milion de euro. Ea s-a prezentat la un notar cu un testament olograf al fostului partener, dar fratele acestuia spune că actul e fals.

Fostul partener al femeii, un fermier de 60 de ani din Cellarengo, a murit în urmă cu doi ani din cauza unei boli, scrie La Stampa.

La câteva zile după înmormântarea antreprenorului, o femeie de 55 de ani de origine română a depus în biroul notarului Luciano Ratti un act de succesiune olograf.

Ea a spus că fostul partener a scris de mână testamentul prin care fermierul oficializează dorinţa de a lăsa pământul, casa, alte proprietăţi şi economii femeii cu care petrecuse ultimii ani.

Valoarea totală a moştenirii nu este deloc neglijabilă: aproximativ 500.000 de euro. Lucrurile s-au complicat atunci când în ecuaţie a intervenit fratele defunctului. Acesta susţine că actele prezentate de româncă sunt false.

Asistat de avocatul Manlio Giattino, bărbatul a contestat testamentul şi o denunţă pe femeie pentru fals.

Procurorul Simona Macciò a considerat-o pe româncă suspectă în acest caz şi a ordonat o expertiză tehnică.

Ancheta a fost condusă de Luigi La Sala, fost şef al poliţiei criminalistice din Torino, care s-a pronunţat în favoarea autenticităţii moştenirii. În cazul în care s-ar fi dovedit că actele sunt false, femeia risca să ajungă la închisoare pentru fals.

Femeia s-a bazat pe avocatul Pasquale Demetrio, care susţine că nu are niciun dubiu. „Expertiza noastră a fost realizată de grafologul Claudio Rosellini şi întăreşte teza de apărare. Documentul a fost scris de mână de partenerul clientei mele, înainte de a muri”, susţine avocatul.

Pentru a dovedi autenticitatea testamentului olograf, avocaţii celor două părţi au examinat numeroase alte documente care, cu siguranţă, au fost scrise de către defunct.

Într-o primă fază, procurorul Maccio a cerut ca dosarul să fie arhivat, dar fratele bărbatului s-a opus şi a avut loc o audiere în faţa judecătorului de investigaţii preliminare Giorgio Morando, care va trebui să decidă dacă va semna decretul de achitare sau va dispune continuarea cercetărilor.