3.2 C
București
vineri, 16 aprilie 2021

Românii plătesc mai mult pe energie electrică decât olandezii, norvegienii, croații sau ungurii

Românii plătesc pentru curentul electric mai mult decât olandezii, norvegienii, croații sau ungurii, țara noastră având totodată și cele mai mari tarife comparativ cu vecinii noștri din Uniunea Europeană.

Astfel, un consumator din România scoate din buzunar cu 28,7% mai mulți bani pentru factura la energie electrică decât unul din Ungaria și cu 25,7% mai mult decât consumatorul din Bulgaria… asta doar în rândul vecinilor. În regiune, prețurile energiei electrice sunt mai mari în țara noastră decât în Croația, Slovenia și Țările Baltice (Lituania, Letonia și Estonia), arată datele Eurostat pentru primul semestru al acestui an.

Românii plătesc mai mult pe energie electrică decât olandezii, norvegienii, croații sau ungurii 1

Surprinzător este că românii plătesc facturi mai mari la curentul electric inclusiv decât norvegienii (cu circa 9,5%), în condițiile în care, în 2019, venitul mediu al unei gospodării din țara noastră era de peste 10 ori mai mic decât în Norvegia.

Veștile proaste nu se opresc aici: De la 1 noiembrie au crescut și mai mult facturile la energie electrică, după ce ANRE a mărit cu 40% taxa de cogenerare pe care o plătesc toți consumatorii.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate