Românii preferă să se vaccineze cu serul produs de Johnson&Johnson fiindcă are doar o doză… și așa se obține certificatul

Vaccinul Johnson&Johnson este preferatul românilor în acest moment, datorită faptului că are doar o doză, ceea ce înseamnă obținerea mai rapidă a certificatului verde. Din păcate, totul se va schimba.

Mai clar, acesta a anunțat că cei care s-au v.accinat cu Johnson&Johnson au recomandare să facă rapelul cu un v.accin cu

ARN mesager, cum ar fi Pfizer sau Moderna, însă vor putea să îl facă și cu serul de la JJ.

Valeriu Gheorghiță spune că rapelul este recomandat pentru cei v.accinați cu Johnson&Johnson de cel puțin șase luni. Aceștia vor putea face doza suplimentară începând din 8 noiembrie, a anunțat Valeriu Gheorghiță.

„În această săptămână, am decis, în baza recomandărilor şi studiilor ştiinţifice, că toate persoanele care au fost v.accinate cu v.accinul de la compania Johnson & Johnson vor avea recomandare de rapel după minim şase luni cu v.accinuri pe bază de ARn mesager, fie de la Compania Biontech/Pfizer, fie de la Moderna. În cazul în care se optează pentru v.accinul de la Moderna, doza va fi întreagă, echivalentul a 100 de micrograme”, a anunţat medicul militar.