Rudel Obreja, în stare critică la spital. Dezvăluirile soției: ”A fost tratat cu indiferenţă mult timp”

Rudel Obreja, fostul președinte al Federației Române de Box, este în stare gravă la spital, fiind diagnosticat cu cancer.

Soția sa spune că starea în care se află Obreja a fost cauzată de modul necorespunzător în care a fost tratat penitenciar.

”Soţul meu este în stare critică la spital. A fost dus la spital în afara penitenciarului foarte târziu, după multe cereri făcute de soţul meu către doctorul din penitenciarul Jilava, dr. Pădurean Lucian.

Este prizonier cu gardian în cameră 24 din 24 de ore. Stă acolo şi când este consultat de medic, nu i se respectă secretul actului medical, nu i se respectă dreptul la convorbiri telefonice cu familia chiar dacă legea îi permite.

Din 22 iunie, de când a fost internat, el nu poate comunica prin telefon, normal, omeneşte cu familia”, a declarat soţia lui Rudel Obreja la România TV.

”S-a plâns că are nişte dureri. După ce a fost tratat cu indiferenţă mult timp, a fost trimis în Penitenciarul Jilava fără să i se facă nimic după carantina din Rahova. După mutare, s-a plâns în continuare de dureri abdominale care radiau în spate.

La un moment dat, a fost trimis la Spital Penitenciar Rahova unde este tratat de scolioză. După multe insistente, este trimis la Spitalul Bagdasar Arsenie, dar acolo i se spune că nu au secţie de gastro. L-au trimis, i-au făcut o ecografie abdominală şi şoc, are abdomen normal conformat. L-au retrimis în penitenciar Jilava.

Din nou acuză dureri, a fost din nou dus, abia pe 22 iunie a fost trimis la Spitalul Floreasca, unde in urma unei ecografii abdominale în UPU se hotărăşte internarea pentru că acolo apare ceva. După CT la patru zile distanta se confirmă acest diagnostic îngrozitor: cancer”, a mai afirmat soția lui Rudel Obreja.

Fostul președinte al Federației Române de Box a primit în aprilie 2022 o condamnare de cinci ani de închisoare cu executare în Dosarul ”Gala Bute” în care inculpată a fost și Elena Udrea.