Un soldat rus s-a predat ucrainenilor cu tot cu tanc, pentru o recompensă de 10.000 de dolari

Victor Andrusiv, consilierul ministrului ucrainean al Afacerilor Interne, a dat publicității o fotografie cu un soldat rus despre care susține că și-a predat tancul forțelor ucrainene, urmând a primi pentru acest lucru o recompensă de 10.000 de dolari, informează Sky News.

Într-o postare intitulată ”Rușii renunță!”,  Andrusiv a povestit pe Facebook, cum soldatul rus, poreclit ”Mișa”, s-a predat cu tanc cu tot, după ce luase legătura în prealabil cu forțele ucrainene.

Potrivit lui Victor Andrusiev, soldatul rus folosea unul dintre telefoanele cu numere ucrainene utilizate de forțele ruse, pe care poliția națională din Ucraina le identificase. Spune că s-a luat legătura cu el și i s-a transmis prin SMS cum se poate preda.

”Mișa ne-a sunat acum câteva zile. Am transmis informații despre el către GUR MO. I s-a dat un loc de întâlnire. S-a apropiat. Din dronă ne-am asigurat că este el. După aceea, forțele speciale l-au reținut. Rămăsese singur în tanc, restul echipajului a fugit acasă. Nu a văzut rostul luptei”, a scris Victor Andrusiev.

Conform oficialului ucrainean soldatul rus nu s-a putut întoarce acasă pentru că a fost amenințat că va fi împușcat de comandantul brigăzii de tancuri.

”Mișa a spus că nu a mai rămas aproape nimic, comanda trupelor era haotică și practic absentă. Demoralizarea este colosală. La noi, Mișa a primit condiții confortabile. De asemenea, va primi 10.000 de dolari drept recompensă după încheierea războiului și posibilitatea de a solicita cetățenia ucraineană”, a mai scrs Victor Andrusiev.

Întâmplarea prezentată de consilierul ministrului de Interne ucrainean nu a putut fi verificată din surse independente și, probabil, informația va fi folosită intens de propaganda ucraineană.