Rusia. Arestată pentru că a protestat față de război ținând în mâini o coală pe care nu era scris nimic

Citeşte întreaga ştire: VIDEO | Tânără arestată în Rusia, după ce a ieșit să protesteze față de război ținând în mâini o coală de hârtie pe care nu era scris nimic

 

Peste 13.000 de persoane au fost arestate în Rusia, după invadarea Ucrainei, pentru că au ieșit pe stradă și au protesta împotriva războiului declanșat din Ucraina.

În pofida restricțiilor dure și a reacției violente din partea poliției la protestele pașnice, mișcarea antirăzboi din Rusia continuă să organizeze manifestații publice pe străzi, pe care autoritățile le dispersează imediat, în mod brutal.

O tânără a fost ridicată de poliție de pe stradă, la Nijni Novgorod, pentru că afișa o pancartă complet albă, pe care nu scria nimic.

Imaginile au fost distribuite pe rețelele de socializare și se vede cum tânăra care ținea în mâini afișul alb e luată pe sus de doi polițiști și scoasă din mulțimea de protestatari.

Potrivit OVD-Info, un ONG de monitorizare a acțiunilor represive ale poliției, începând cu 24 februarie, aproximativ 13.800 de protestatari pașnici au fost reținuți în mod arbitrar, după protestele față de războiul din Rusia.

Oamenii reținuți în Rusia sunt supuși, în mod obișnuit, bătăilor, umilințelor și altor forme de maltratări. De asemenea, mulți oameni au spus că li s-a refuzat accesul la avocați și au fost lipsiți de hrană, apă sau lenjerie de pat.

Pe 6 martie, la secția de poliție Brateievo din Moscova, o protestatară a înregistrat un polițist spunându-i: „S-a terminat. Putin este de partea noastră. Sunteți dușmanii Rusiei. Sunteți dușmanii poporului”. Apoi, în timp ce o târau de păr și o loveau în față cu o sticlă de apă din plastic, a spus ”o să vă omorâm pe toți aici. Vom primi o altă recompensă pentru asta”.

”Oamenii curajoși din Rusia, care se opun războiului, riscă cu propria viață. Ei deja prezintă un risc în fața autorităților, atunci când ies în stradă și cer încetarea războiului. Este un contrast izbitor între mesajul lor și propaganda de stat și imediat sunt ținta forțelor de securitate. Chiar și așa, acești oameni ar trebui felicitați pentru că au îndrăznit să își ridice vocea împotriva invaziei”, a declarat Marie Struthers, directoarea Amnesty International pentru Europa de Est și Asia Centrală.