Surse media din Rusia: Doi şefi FSB, puşi sub arest la domiciliu. Putin, extrem de nemulţumit de activitatea serviciului de spionaj

Doi şefi ai Serviciul Federal de Securitate al Rusiei, FSB, au fost puşi sub arest la domiciliu, a anunţat un jurnalist rus de investigaţii, specializat în anchete despre serviciile secrete şi de spionaj ale Federaţiei Ruse.

”Putin pare să fie extrem de nemulţumit de activitatea FSB în Ucraina: el s-a dezlănţuit asupra Serviciului 5 SOiMS (departamentul de informaţii externe al FSB).

Serghei Beseda, şeful acestui serviciu şi adjunctul său Boluh, au fost plasaţi sub arest la domiciliu, conform surselor pe care le am în acest serviciu”, a declarat jurnalistul rus de investigaţii Andrei Soldatov.

Pe 21 februarie, cu trei zile înainte invadării Ucrainei de către Rusia, Vladimir Putin l-a umilit în faţa camerelor TV pe actualul director al serviciului de spionaj extern al Rusiei, Serghei Narîșkin, în ședința Consiliului de Securitate al Federației Ruse.

Andrei Soldatov este un jurnalist rus expert în serviciile de informaţii şi autor al cărţii best-seller ”Rețeaua Roșie”. Soldatov mai este co-fondator şi redactor al site-ului de investigaţii agentura.ru.