Estimări. Autorităţile ruse au demis opt generali. Rusia va încerca să ”înghețe războiul”

Conducerea de la Moscova ar fi demis opt generali şi a decis să modifice tactica de război în Ucraina, declară secretarul general al Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei, Oleksii Danilov.

Potrivit lui Danilov, liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a crezut că trupele sale vor mărşălui pe Kreşciatik, principalul bulevardul  al Kievului, în două-trei zile de la lansarea intervenției militare în Ucraina, dar a eşuat şi a fost nevoit să-şi regândească strategia.

”Nu s-a întâmplat şi nici nu se va întâmpla. Dimpotrivă, au adoptat o altă tactică. Au schimbat conducerea. Au demis vreo 8 generali pentru că nu şi-au îndeplinit sarcinile. Au numit alţii în locul lor”, a spus Oleksii Danilov, citat de Zerkalo Nedeli.

Hristo Grozev, jurnalist la site-ul de investigaţii Bellingcat, este de părere că Rusia va încerca să ”îngheţe” războiul din Ucraina în următoarele în 7-10 zile.

Într-un interviu acordat jurnalistei Olesia Baţman, Hristo Grozev spune că este dificil de estimat o dată la care confruntarea militară se va finaliza.

Jurnalistul consideră ce cel mai probabil se va ajunge la o perioadă de incertitudine, în care nu va fi clar dacă războiul se va fi încheiat sau nu. ”Dar nu va fi vărsare de sânge, iar acesta este cel mai important lucru”, susţine Grozev.

”Poziţiile Rusiei slăbesc. Ei înţeleg acest lucru şi le va fi mai convenabil să nu declare încheierea războiului, pentru că atunci vor fi obligaţi să admită că au pierdut”, a declarat Hristo Grozev, într-un podcast pe Youtube, citat de ukrinform.net.