Rușii vor să concureze cu Google și Iphone. Au lansat propriul lor telefon

Rușii lansează propriul lor telefon inteligent, customizat pentru utilizatorii slavi. Acesta se numește Yandex Phone și este proiectat de cea mai mare companie cibernetică din Rusia, Yandex, care a început în 1990 cu un motor de căutare, precum Google, și devenind un adevărat portal cu diverse aplicații rusești foarte utile, folosite zilnic.

Telefonul va fi produs în China și are la bază Android-ul dezvoltat de Google, dar fără serviciile oferite de gigant, acestea fiind înlocuite cu variantele rusești și va avea un asistent virtual pe numele Alisa.

„Am construit Yandex.Phone pentru a oferi utilizatorilor ruși un smartphone care este echipat cu toate instrumentele localizate care îi ajută pe utilizatori să își navigheze mai bine rutina zilnică”, a declarat oficialul companiei Yandex, Fyodor Yezhov într-un comunicat de presă, potrivit Digi24. „În cadrul smartphone-ului, aplicațiile Yandex sunt prezentate sub forma unui ecosistem cu Alisa în centrul său. Nu este necesar să deschideți aplicații individuale pentru a rezolva o sarcină – doar întrebați-o pe Alice. „ 

Smartphone-ul Yandex este comercializat din 6 decembrie, iar prețul acestuia este 269 de dolari (17.990 ruble). Rămâne de văzut dacă se va impune pe piață, având în vedere că primul telefon inteligent dezvoltat de o companie rusă, YotaPhone, nu a avut succesul dorit, deși avea o caracteristică inovatoare: ecran dublu LCD/E-Ink.


APRECIAZA ARTICOLUL !