Ultimate magazine theme for WordPress.

Rusu Lavinia Ruxandra, un alt talent romanesc

Rusu Lavinia Ruxandra, un alt talent ce canta la nai, insuficient cunoscut de catre romani.

A inceput sa cante la nai inca de la varsta de 9 ani. Rusu Lavinia Ruxandra si-a auzit in nenumarate randuri bunicul in timp ce canta la acest instrument fermecat. Nu a durat mult pana cand fascinatia si placerea de a asculta, s-a transformat in dragostea si pasiunea de a reproduce singura aceste sunete.

Primii pasi in studierea acestui instrument i-a facut singura, invatand din proprie initiativa sa interpreteze la nai o frumoasa melodie religioasa. Parintii au ramas impresionati de talentul copilului lor si si-au dat seama ca acesta nu trebuie irosit. Ca drept urmare, l-au contactat pe dirijorul Cristi Costea din Buzau care i-a devenit profesor indrumator pentru circa doi ani.

Incepand cu varsta de 12 ani, ca urmare a progreselor evidente ce le manifesta, a continuat studierea naiului la Bucuresti sub indrumarea maestrului Radu Simion .

De la varsta de 14 ani Rusu Lavinia Ruxandra studiat pianul, teoria muzicala si flautul

De la varsta de 14 ani a studiat pianul, teoria muzicala si flautul, la Liceul de Arta ,,Margareta Sterian” din Buzau.

Intrucat marele sau talent nu putea ramane neremarcat, i s-a incredintat dirijarea corului ,,Filadelfia” si a corului ,,Mioritei”, ambele din Buzau. Impreuna cu acestea a reusit sa impresioneze de nenumarate ori asistenta.

Visul sau este tot in domeniul muzical, astfel incat doreste sa aprofundeze naiul si flautul la Conservatorul din Bucuresti. Ulterior doreste sa faca o cariera si-n domeniul psihologiei, al doilea domeniu de care este pasionata.

Maestrul Marian Bucur (Focsani), ii este profesor indrumator actual.

loading...

Cmentariile sunt închise

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Accept Citeste mai mult

Politica de confidentialitate & cookies