Un tânăr a decedat și alți doi sunt intubați la terapie intensivă după ce au consumat droguri la SAGA Festival

Cei trei tineri au intrat în stop cardiorespirator în timpul concertului de vineri seară, 3 iunie, de pe Arena Națională, și au fost transportați de urgență la spital. Unul dintre ei a murit în ambulanță, a confirmat pentru cotidianul Libertatea Alice Grasu, managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov.

Conform unor surse medicale, tinerii au consumat mai multe substanțe ilegale. Li s-a făcut rău și au intrat în stop cardio-respirator.

”Au fost, într-adevăr, trei tineri pe care i-am preluat de la festival. Unul, din păcate, cu toate eforturile medicale depuse, a decedat în drum spre Spitalul Pantelimon”, a declarat Alice Grasu.

Ceilalți doi sunt acum internați la terapie intensivă, la secția de toxicologie a Spitalului Floreasca, intubați, a precizat pentru ziar Bogdan Oprița, medic-șef UPU-SMURD și purtătorul de cuvând al unității medicale.

În mai multe postări făcute pe  Facebook, Agenția Națională Antidrog a îndemnat la ”distracție fără să consumi droguri”, dar i-a sfătuit pe cei care au făcut-o să nu amestece mai multe tipuri de substanțe.

”Nu știi niciodată sigur ce efect pot avea”, a scris Agenția pe Facebook.