Salariul minim crește de la 1 ianuarie. Vezi aici reacțiile românilor privind sumele diferențiate

O veste bună pentru angajații cu studii superioare și vechime de minim un an la locul de muncă! Peste 2 milioane de români vor beneficia de salarii mările de la 1 ianuarie 2019. Guvernul a decis să crească salariul minim pe economie de la 1.900 de lei brut în prezent, la 2.080 de lei. Mai mulţi bani vor primi angajaţii cu facultate.

Nu am dat un pas înapoi. Patronatele, mai ales cele din textile, au spus că măsura îi va afecta″, este părerea lui Marius Budăi, ministrul Muncii.

În principiu, ar fi o chestie pozitivă dacă nu s-ar lua diplomele aşa cum se iau. Asta nu înseamnă că cei care nu au studii superioare, nu lucrează şi ei la fel ca cei cu studii superioare”, este de părere o tânără.

Ar fi bine ca acest lucru să motiveze tinerii să pună mai mare preț pe terminarea studiilor”, este de părere o altă tânără.

Inițial, de salariul minim brut diferenţiat de 2.350 de lei brut ar fi trebuit să se bucure şi 785 de mii de români cu vechime în muncă mai mare de 15 ani, însă Guvernul a renunțat la această posibilă schimbare.

Sursă: Știrileprotv.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !