Salt cu parașuta în interiorul Catedralei Neamului. Reacția Patriarhiei Române – video

Un bărbat a sărit cu parașuta din turla Catedralei Neamului, în interiorul construcției. Deși videoclipul a fost postat recent pe YouTube, momentul filmării pare mai vechi.

În imagini se observă cum bărbatul se pregătește și execută un salt cu parașuta din cel mai înalt punct al Catedralei, aflat la circa 60 de metri, și aterizează în scurt timp în pronaos, spațiul alocat credincioșilor care vor participa la slujbe.

În mesajul postat de autor, acesta anunță că saltul a fost posibil datorită unui ”prieten francez”, care i-a furnizat coordonatele.

Bărbatul care încă nu a fost identificat pare a fi un practicant de base-jumping, un sport extrem care presupune saltul cu parașuta de la punct fix, în locuri neobișnuite şi fără paraşuta de rezervă.

Potrivit Bisericii Ortodoxe Române, bărbatul care a efectuat un salt cu parașuta în interiorul Catedralei ”a pătruns acolo în mod total fraudulos, intrând într-un sector foarte greu accesibil din punct de vedere logistic și administrativ, după încheierea programului de lucru din ziua respectivă”.

”Conform estimărilor rezultate din analiza imaginilor publicate, în care se pot observa detalii legate de evoluția șantierului interior, întâmplarea a avut loc anul trecut în perioada verii.

Echipele coordonatoare ale șantierului Catedralei Naționale au sesizat serviciile de pază și supraveghere, care efectuează actualmente verificări ale bazelor de date existente privind intervalul de timp identificat, atât pentru spațiul interior, cât și exterior al Catedralei.

Menționăm că incidentul reprezintă o faptă frauduloasă, comisă în mod abuziv și fără nicio implicare din partea celor care lucrează în acest șantier.

Având în vedere gradul ridicat de risc al incidentului, echipa coordonatoare de la Catedrala Națională va solicita sprijinul autorităților competente care sunt în măsură să efectueze o anchetă adecvată în vederea depistării persoanei respective”, au transmis reprezentanții BOR.