Santaj fara precedent! Dezvoltatorii imobiliari din Iasi, obligati sa plateasca „taxa de protectie”. Razboiul se muta in fata judecatorilor – FOTO, FACSIMILE

• Dezvoltatorii imobiliari din Iasi au ajuns tinta unor atacuri mediatice fara precedent, care duc la blocarea sau chiar la anularea unor investitii de anvergura • Pentru a-si putea duce proiectele la finalizare, investitorii sunt nevoiti sa plateasca „taxa de protectie” catre anumite personaje care raspandesc informatii false si denigratoare in spatiul public • Dupa ce mai multe proiecte au fost prezentate ca fiind ilegale in publicatia ReporterIS, un dezvoltator imobiliar din Iasi este hotarat sa-l actioneze in judecata pe Gabriel Gachi, personaj despre care s-a speculat in numeroase randuri ca apeleaza la metode de santaj pentru a scoate bani de pe urma investitorilor • „Cat timp blocul a fost in constructie si ii plateam 15 milioane pe luna, totul a fost in regula. Dupa ce am terminat constructia, nu am mai dat niciun ban, iar de atunci au inceput cu articolele denigratoare in ReporterIS”, a declarat dezvoltatorul imobiliar

In ultima perioada, dezvoltatorii imobiliari din Iasi se vad cu investitiile blocate sau chiar anulate din cauza unor actiuni mediatice de santaj duse de patronii unor trusturi de presa, care se folosesc de oameni politici sau chiar de societatea civila pentru a scoate castiguri materiale pe spatele acestor dezvoltatori.

De ceva vreme, publicatia saptamanala ReporterIS creaza o imagine denigratoare in cazul unor proiecte imobiliare de anvergura, despre care sustine ca au fost construite ilegal, asta numai prin intermediul spagilor date personajelor influente de catre investitori. Intr-un material publicat in ReporterIS pe data de 31 ianuarie, intitulat „DEZVALUIRE-BOMBA: 7 etaje ilegale, o minciuna Niculita-Chirica de 2,5 milioane de euro”, dezvoltatorul este prezentat ca un adevarat sacal imobiliar care a construit un bloc turn intr-o zona de cladiri joase, iar asta doar cu ajutorul spagilor date sefilor din Primaria Iasi.
Pentru a „demonstra” ilegalitatea constructiei situate pe strada Moldovei 30, in articol au fost prezentate o serie de date tehnice care specifica faptul ca au fost incalcate toate limitele aprobate de regulamentul urbanistic, iar acolo se puteau construi cladiri de maximum P 3, POT de maxim 20%, iar CUT de 1.
In realitate insa, lucrurile stau total diferit, asta pentru ca datele respective nu se refera la strada Moldovei. Practic, conform Planului Urbanistic General, pe strada Moldovei din municipiul Iasi se pot construi printre cele mai inalte cladiri din Iasi, fiind vorba despre CB7 ( zona functiunilor complexe de importanta supramunicipala si municipala – n.r.), iar datele prezentate in ReporterIS se refera la o zona invecinata.

Conform Planului Urbanistic Zonal care a fost aprobat de Consiliul Local al Municipiului Iasi inca din data de 29 octombrie 2014, s-au stabilit pentru Strada Moldovei, nr. 30 urmatorii indicatori urbanistici: POT = 50 %, CUT = 4, regim de inaltime D P 6E, inaltimea maxima 25 m. De specificat faptul ca, in cadrul sedintei in care s-a propus spre aprobare acest PUZ pentru stada Moldovei, nr. 30, proiectul de hotarare a fost aprobat de catre toti cei 27 de consilieri locali prezenti in cadrul sedintei al carei presedinte a fost la momentul respectiv consilierul local Florin Boca.

 » Sursa: bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !