Sarbatoare importante pentru romani – Icoana Maicii Domnului „Prodromita”

Calendarul ortodox praznuieste pe 12 iulie Icoana Maicii Domnului numita “Prodromita”! Aceasta este una dintre icoanele facatoare de minuni, pastrate in Schitul romanesc Prodromu, de pe Sfantul Munte Athos. Icoana nu pare a fi facuta de mana de om, iar praznuirea ei are loc in fiecare an, pe data de 12 iulie, cu priveghere de intreaga noapte.

Calendarul ortodox praznuieste pe 12 iulie Icoana Maicii Domnului numita “Prodromita”
Icoana este cunoscuta pentru minunile pe care le-a fcut de-alungul anilor. Pe unele le-au vazut cu ochii lor Parintii Nifon si Nectarie, impreuna cu alti frati ai nostri, cat timp au stat cu Sfanta Icoana in tara, iar altele s-au vazut de toti Parintii, cand s-a dus Sfanta Icoana la Manastire, in Sfantul Munte, si s-a pus in biserica mare.

Un om avea albeata pe amandoi ochii, incat se vedeau luminile ochilor lui ca laptele de albe; si aducandu‑l, s‑a inchinat la Sfanta Icoana; si stropindu-l si spalandu‑i ochii cu aghiasma, i-au dat de a si baut, luand si acasa ca sa bea si sa se mai spele, spunandu-i sa aiba credinta la Maica Domnului; si asa facand, peste trei zile a venit ca sa multumeasca Maicii lui Dumnezeu, aratandu-si ochii ca s-au curatit si vedeau luminat.

coana Maicii Domnului numita “Prodromita” a facut nenumprate minuni
Un boier a venit si a spus ca fiul sau, acum de trei zile, numai pentru ca sufla se mai cunoaste cum ca este viu, si zace in pat cu totul mort. Deci, rugandu-se Maicii Domnului la Sfanta Icoana, cu credinta, cu lacrimi si cu evlavie, a luat aghiasma si, stropind copilul, dandu-i si in gura putina ca sa bea, indata s-a desteptat si s-a sculat cu totul sanatos. Apoi, de bucurie, l-a adus tatal sau de s-a inchinat la Sfanta Icoana si a multumit Maicii lui Dumnezeu cu lacrimi si cu daruri.

Acestea si altele multe: bolnavi de friguri, surzi, cu dureri de cap si de masele, de ochi, de vatamaturi, indraciti, care sufera de boala copiilor si alte multe feluri de boli s-au tamaduit prin aceasta Sfanta Icoana, pe care minuni Parintii de la Metoc nu le-au mai insemnat, fiind prea ocupati si obositi de imbulzeala poporului, care cerea neincetat a le citi paraclise, acatiste si aghiesme, incat nu puteau sa tina cont de

 » Sursa: culinar.bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !