Scandal după ce două fetiţe, de 12 şi 14 ani, au fost vaccinate fără acordul tatălui

0

Tatăl a doua fetițe din Craiova încearcă de 10 ani să strangă bani pentru a putea ridica o casă, dupa ce fețitele au fost abandonate de mama lor. Acesta a fost nevoit să plece la muncă în Franța. A reusit să facă fundația și speră să termine pănă anul viitor. Între timp, fetițele se afă la centrul de plasament.

„Nu trece zi să nu mă gândesc la ele. Pentru fetiţele mele trăiesc. Pentru ele muncesc. Le trimit şi bani la Centru, să nu ducă lipsă de nimic. Sper ca până la anul, în octombrie, să reuşesc să termin casa. Mă rog zi şi noapte la Dumnezeu să mă ajute”, povesteşte tatăl.

Gigi Constantinescu nu a fost decăzut din drepturile părintești și nu întelege de ce fetițele lui au fost vaccinate fără acordul acestuia.

„Am vorbit cu fetele la telefon şi mi-au spus că le-a fost făcută prima doză cu Pfizer. Am înnebunit când am auzit. Nu vreau să fie vaccinate pentru că îmi este teamă. Sunt fete, sunt în creştere, aud atâtea lucruri. Nu vreau, eu trebuia să hotărăsc”, a declarat Gigi Constantinescu.

Bărbatul spune că a sunat la Direcţia pentru Protecţia Copilului, dar nu a primit nicio explicaţie. „Am sunat şi la Direcţie, la Bucureşti. Mi-au spus că nu aveau voie să procedeze aşa, să fac o sesizare. Şi am făcut. Vă implor, nu le faceţi şi a doua doză. Eu sunt tatăl lor”, a cerut bărbatul.

Ce spune Direcţia Pentru Protecţia Copilului Dolj

Reprezentanţii Direcţiei confirmă spusele bărbatului. „Aşa este, domnul Constantinescu are grijă de feţite, menţine legătura, când vine în ţară le scoate în oraş. Referitor la vaccin, tatăl a fost informat, dar nu este nevoie de acordul dânsului”, a declarat Paula Canciu, şefa Centrului unde se află minorele.

„Conform legislaţiei în vigoare, eu, drepturile şi obligaţiile părinteşti le îndeplineşte reprezentantul legal. Ca şef de Centru, eu sunt reprezentantul legal, iar decizia mea a fost ca fetiţele să fie vaccinate pentru binele lor. Iar vaccinarea s-a făcut la recomandarea unei echipe de medici. Fetiţele au început şcoala, intră în colectivitate şi trebuie protejate”, a mai declarat Paula Canciu.

„Este adevărat, doamna Paula este reprezentantul legal, dar asta nu înseamnă că dânsa hotărăşte tot ceea ce este legat de fetele mele. Dacă era aşa, de ce nu a putut Direcţia să le dea spre adopţie, asa cum a încercat? Au vrut să mi le trimită şi în America. Am obţinut hotărâre judecătorească în care se menţionează că deciziile în ceea ce le priveşte pe fetiţe, eu le iau”, a mai spus tatăl minorelor.

În urma celor întâmplate, Gigi Constantinescu a declarat că va face o plângere penală şi va cere ca fetiţelor de 12, respectiv 14 ani, să nu li se facă cea de-a doua doză de vaccin.

Spune ce crezi