SCANDAL in Spania. Meci suspectat de BLAT

Cotdianul El Mundo a oferit detalii privind aranjarea meciului Valladolid – Valencia, din ultima etapa a campionatului spaniol, precizand ca sapte jucatori ai gazdelor au fost „cumparati” si ca oaspetii trebuiau sa castige ambele reprize. Politia spaniola a interceptat o convorbire telefonica efectuata de Carlos Aranda, fost jucator la mai multe echipe din Primera Division, cercetat in dosar.

Alexandru Ionita a vorbit despre experienta din Germania: „Am zis ca ma las de fotbal!”

„Sunt sapte jucatori cumparati… Pariaza 10.000 de euro si o sa iei 20.000 de euro. Fii atent, frate, Valencia o sa castige ambele reprize, ok? Asculta-ma, o sa castige prima repriza si a doua, o sa castige meciul… stii ce e este, nimeni sa nu afle! Nimeni e nimeni, nimeni, nici prietenii tai sau oricine altcineva”, i-a spus Aranda unui prieten, in convorbirea telefonica.

Potrivit anchetatorilor, intermedierea aranjarii meciului s-ar fi facut prin Borja Fernández, capitanul echipei Valladolid, cercetat si el in acest caz. Acesta a fost contactat cu doua zile inaintea partidei de Raul Bravo, fost jucator la Real Madrid, de asemenea retinut in dosar. Valencia s-a impus cu 2-0 (1-0), exact asa cum trebuia, in meciul din 18 mai, prin golurile marcate de Carlos Soler '36 si Rodrigo '52.

Initial, s-a crezut ca si Valencia este implicata, deoarece prin acest rezultat si-a asigurat calificarea in Liga Campionilor, iar Valladolid era salvata de la retrogradare, inaintea ultimei etape. Se pare, insa, ca aranjarea meciului s-ar fi facut doar pentru pariuri. Mai multi fotbalisti si presedintele clubului Huesca, Agustín Lasaosa, au fost retinuti, la 28 mai, de politia spaniola, intr-un dosar de meciuri aranjate pentru pariuri, in prima si a doua liga spaniola.

Au fost retinuti Raul Bravo, fost jucator la Real Madrid, care ar fi capul retelei, Borja Fernández, de la Valladolid, Carlos Aranda, fost jucator la mai multe echipe din Primera, Samu Saiz de la Getafe si Inigo Lopez de la Deportivo de La Coruna. A mai fost retinut Juan Carlos Galindo, seful compartimentului medical al clubului Huesca. De asemenea, a fost perchezitionat sediul acestei grupari, care a retrogradat din LaLiga la finalul sezonului recent incheiat, de unde au fost ridicate mai multe documente.

Persoanele retinute sunt cercetate pentru constituire in grup infractional, copruptie si spalare de bani. Ancheta ar fi pornit de la o plangere depusa in mai 2018 si vizeaza si alte partide aranjate, in afara celei de la Valladolid, cu

 » Sursa: bzi.ro