Scandalos! Nesimtire la cote alarmante. Iata cum ne iau la misto taximetristii – VIDEO

Ministerul Transporturilor a organizat luni, 10 iunie,  dezbaterea publica pe marginea proiectului de ordonanta de urgenta care sa reglementeze serviciile de transport urban alternativ.
In toiul discutiilor si al tipetelor din sala, pentru ca cu greu dezbaterea poate fi catalogata drept una civilizata, cu toate eforturile depuse de organizatori, un consumator a cerut sa-i fie ascultat argumentul. Barbatul s-a ridicat in picioare si a povestit ca era cu copilul in brate si avea o urgenta. Avea de parcurs nu mai mult de 2 kilometri motiv pentru care taximetristul catre care s-a adresat i-a facut pret pe loc – 50 de lei. Consumatorul a continuat spunand ca este de acord cu legiferarea platformelor de ridesharing pentru ca sunt mult mai sigure si pot ajuta in situatii precum cea traita de el. Mai ales ca nu intocmesc tarife preferentiale pentru clienti in functie de nevoile acestora. Situatie pe care a intalnit-o chiar de mai multe ori.

De ce Romania are nevoie de ridesharing: vezi ce pericole te pandesc cand urci intr-un taxi

„Ce consumati” a fost raspunsul promt al taximetristilor prezenti in sala (omul s-a recomandat a fi un consumator cand s-a prezentat clar cu nume si prenume) fara pic de rusine fata de audienta si institutia in care se aflau. Acestia au incercat sa-l intimideze pe om si sa-l intrerupa din a-si sustine pledoaria din care, din pacate nu s-a inteles totul pana la final din cauza corului de invective si mistouri aruncate de taximetristi.
Toata scena de mai sus s-a desfasurat in sediul Ministerului Transporturilor si nu a fost singulara. Daca persoanele care sustineau reglementarea ridesharing-ului au ascultat, unii chiar au notat argumentele aduse de taximetristi impotriva acestei ordonante, cand argumentele erau prezentate de un sustinator al platformelor, sala se transforma intr-o piata publica. Intr-un talcioc. Intr-un loc unde avea dreptate cel care tipa mai tare cel care reusea sa acopere toata sala. Este lesne de intuit cat de zgomotosi si mitocani puteau fi taximetristii in incercarea lor de a face imposibil de sustinut orice fel de argument.

Prezent la dezbatere Catalin Codreanu, presedintele Asociatiei Coalitia pentru Economia Digitala a declarat: „Noi ne dorim ca ordonanta de urgenta sa intre pe ordinea de zi a Guvernului in sedinta de joi, pentru ca situatia din trafic este tot mai grava de la o zi la alta. Sunt peste 150 de soferi sanctionati, majoritatea dintre ei sunt cu placutele ridicate. Ei au masinile personale indisponibile in momentul asta.”
In acest moment aceasta este diferenta intre cele doua tipuri de servicii: unul civiliz

 » Sursa: bzi.ro