14.8 C
București
duminică, 13 iunie 2021

Scăpăm de ordonanțele militare, dar nu și de amenzi. Ce se va întâmpla în România după 15 mai

Ministrul Internelor, Marcel Vela, nu exclude posibilitatea ca după 15 mai, în România, să fie decretată stare de alertă, în cazul în care bilanțul cu privire la cazurile de COVID-19 nu va fi satisfăcător. În acest caz, vom scăpa de orgonanțele militare, dar nu și de sancțiuni.

“Da, ar putea veni o stare alertă. Instituirea stării de alertă înseamnă că am putea prelua parte din deciziile din ordonanţele militare printr-o decizie a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

Starea de alertă este declarată de către Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă în baza unei şedinţe care este prezidată de premierul României. Starea de alertă se instituie în baza unei ordonanţe de urgenţă, existente, care stabileşte paşii care trebuie făcuţi.

Oarecum, este sub nivelul stării de urgenţă, nu mai există ordonanţe militare, nu mai sunt restrânse anumite drepturi, dar vor fi în continuare gestionate tot pentru a proteja sănătatea publică, tot în contextul epidemiei, toate deciziile, implementarea lor, respectarea lor, sancţionarea încălcării unor reguli de către Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă”, a declarat Marcel Vela.

Îi laudă pe români: “Au fost responsabili, meritul le aparține!”
Marcel Vela a ținut să-i felicite pe români pentru modul în care s-au comportat de Paște, cifrele arătând că au fost responsabili și au avut grijă de cei dragi, din moment ce, deocamdată, nu s-a atins vârful pandemiei de COVID-19.

“După cum vedeţi, suntem la un timp suficient după sărbătorile pascale în care să realizăm că nu avem un vârf de pandemie. Asta înseamnă că în perioada Sfintelor Sărbători românii au fost şi responsabili, şi au avut şi grijă de cei dragi, şi fiecare s-a implicat ca să îi protejeze pe cei dragi şi pe sine, astfel încât, uitaţi, acum după perioada pascală, dacă nu am fi respectat regulile, am fi avut un vârf de pandemie, ar fi fost multe cazuri, foarte mulţi pozitivi înregistraţi şi atunci nu am fi putut discuta acum ce facem peste două săptămâni şi jumătate, în 15 mai.

Acest lucru se datorează nu ministrului Afacerilor Interne sau Guvernului neapărat sau măsurilor pentru care am fi şi criticaţi şi acuzaţi, meritul principal îl au cetăţenii”, a mai adăugat Marcel Vela.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate