Scenariu incredibil pentru conducerea Finantelor! PSD Iasi pierde un director important? Un baron de la Neamt trage toate sforile

• Sansele ca Marian Bosianu, sustinut de PSD, sa revina pe functia de director general la Finante devin din ce in ce mai mici • Conform surselor BZI, seful PSD Neamt a tras toate sforile pentru a-si pune un om de baza in functia amintita • Numirea ar urma sa se faca la finalul acestei luni • Bosianu nu mai este in gratiile ministrului Finantelor de la finalul anului trecut • Presedintele PSD Iasi s-a aratat deranjat de acest scenariu • „Nu stiu aceasta informatie. Este o minciuna”, a declarat Maricel Popa

Filiala PSD Iasi risca sa piarda un director dintr-o institutie-cheie. La inceputul acestui an, Marian Bosianu, sustinut de social-democrati, nu a mai primit ordinul de prelungire a mandatului de director general la Directia Generala Regionala a Finantelor Publice (DGRFP) Iasi. Locul acestuia a fost luat pana la finalul acestei luni de catre Doina Naum, directoarea de la Colectare.

In schimb, conform informatiilor detinute de BZI, Bosianu nu s-a declarat invins, incercand sa obtina intelegere din partea sefilor de la Bucuresti. Dar, de ceva timp, nu se mai afla in gratiile ministrului de Finante, Eugen Teodorovici. In acest moment, apare in film seful PSD Neamt, Ionel Arsene, apropiat al lui Liviu Dragnea.

Citeste si: Exclusiv! Milionarii se bat pentru un cinematograf din centrul Iasului! Patronul primei parfumerii din oras deschide scandalul. Interesele sunt enorme

Conform surselor BZI, Arsene incearca sa-si puna un om de baza la varful DGRFP. Este vorba despre Gheorghe Oprea, sef Administratia Judeteana a Finantelor Publice (AJFP) Neamt. Acesta a candidat in 2016, din partea PSD, pentru functia de primar al municipiului Roman, dar a pierdut. Intr-un interviu publicat in presa din Roman, Gheorghe Oprea povestea despre copilaria nefericita, despre momentul in care a ajuns la Casa de copii. Contactat telefonic, Gheorghe Oprea nu a raspuns pentru a oferi un punct de vedere.

In urma unei analize succinte a declaratiei de avere completata de Oprea, rezulta ca acesta nu detine foarte multe bunuri. Astfel, in declaratie a fost trecut un teren in Roman cu o suprafata de 546 metri patrati, achizitionat in 2004, si o casa de locuit de 143 metri patrati. Averea este completata de doua autoturisme marca Volkswagen, fabricate in 2009 si 2011. La capitolul datorii apare suma de 40.000 lei, dintr-un contract de imprumut incheiat cu Banc Post SA. Debitul ar urma sa fie atins pana in 2022. In 2017, a incasat un salariu total de 60.736 lei,  in timp ce sotia sa, Gabriela Oprea, a primit suma de 32.939 lei, din activitatea prestata la Scoala Generala nr. 5 Roman.

Nici Ionel Arsene nu a putut fi contactat pentru a comenta pe marginea noii numiri. La inceputul saptamanii trecute, Ionel Arsene a pierdut postul de director la Administratia Bazinala de Apa (ABA) Prut – Barlad, ocupat de nemteanul Ion Pavaleanu. Acesta a fost inlocuit cu liberalul Petru Avram, ce are si calitatea de consilier judetean.

Citeste si: Scandal in lumea schimbului valutar din Iasi!

 » Sursa: bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !