25 C
București
vineri, 7 mai 2021

Scenariul roşu în Bucureşti. Monica Anisie propune desfăşurarea cursurilor în sistem online

Monica Anisie, ministerul Educaţiei a oferit o serie de declaraţie. Prezentă la o şedinţă de lucru, ministrul propune desfăşurarea cursurilor în sistemul online în Bucureşti .Decizia vine după ce în Bucureşti, ieri, a intrat în vigoare scenariul roşu după ce s-a depăşit rata de infectare de 3 la 1.000 de locuitori.

Monica Anisie a explicat că decizia de a desfăşura în sistem online cursurile va veni astăzi, iar cel mai probabil de mâine, elevii nu vor mai fi prezenţi în mod fizic la clase:

Monica Anisie propune desfăşurarea cursurilor în sistemul online
Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, le-a spus jurnaliştilor prezenţi faptul că, conform deciziei ministerului, odată depăşit pragul de 3 la 1.000 de locuitori, toate cursurile se vor desfăşura în sistem online. În altă ordine de idei, aceasta a menţionat că în privire la ziua curentă, activitatea elevilor se va desfăşura pe scenariul 2.

Astăzi, cursurile se desfăşoară în scenariul 2, hibrid, pentru că în lipsa Hotărârii Comitetului Judeţean de Urgenţă se aplică scenariul 2. Complementar, ministerul de Educaţie, Guvernul a alocat peste 5 milioane de lei pentru a achiziţiona un stoc de rezervă. Ne aflăm deja în procedura de achiziţie pentru peşte 1.000 de laptopuri.

Întrebata de jurnalişti despre ce se va întâmpla dacă numărul de infectări va scădea astăzi, ministrul le-a explicat jurnaliştilor că nu se poate pronunţa pe acest subiect şi că decizia luată astăzi va fi aplicată pentru 14 zile.

În altă ordine de idei, ministrul Educaţiei a răspuns la întrebările jurnaliştilor legate de capacitatea elevilor de a învăţa online. Jurnaliştii au întrebat-o pe Anisie dacă elevii au echipamentul tehnic necesar pentru a putea participa la sistemul online de educaţie. Ministrul a explicat faptul că, până la ora actuală, Guvernul a împărțit peste 8000 de tablete elevilor din Bucureşti, dar şi că există o precedura de achiziţie a peste 1000 de laptopuri:

”Săptămâna trecută am împărțit peste 8057 de tabelete, tablete care au fost împărțite către Inspectoratele Școlare de Sector. Vom monitoriza dacă aceste tablete au ajuns la școli.

Inspectoratul Școlar al Municiupiului București mi-a raportat că sunt în procedură de achiziție pentru peşte 1000 de laptopuri.”, a spus Monica Anisie.

Bucureştiul a intrat în scenariul roşu. Ce presupune acest lucru
Începând de ieri, duminică, 18 octombrie 2020, Bucureştiul a intrat în scenariul roşu. Rata de infectare cu COVID-19 a depăşit 3 la 1.000 de locuitori. În aceste condiţii, activitatea în interior a restaurantelor a fost sistată. Afectaţi de acest lucru sunt şi actorii care nu îşi vor mai putea susţine activităţile. Teatrele au fost şi ele închise.

După ce s-a depășit pragul 3 de infectare la mia de locuitori, Ludovic Orban a transmis că masca este obligatorie în spațiile deschise din Capitală.

”Prefectul Bucureștiului va convoca reuniunea Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, va constata depășirea pragului de trei la mie și luarea măsurilor care sunt stabilite prin Hotărâre de Guvern.

„Obligativitatea portului măștii, în toate spațiile deschise, alături de spațiile închise. Să nu se înțeleagă greșit”, a spus Ludovic Orban.

Alte măsuri vizează: suspendarea cursurilor școlare și organizarea orelor în sistem online, în toate școlile; suspendarea activităților în teatre, cinematografe, restaurante, în spații închise.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate