12.3 C
București
luni, 17 mai 2021

Schimbare radicală de temperatură. România, acoperită de un val de aer siberian

Vremea se schimbă radical în România! După câteva zile călduroase, cu temperaturi extrem de ridicate, la fel ca cele de primăvară, se pare că gerul vine din nou peste țara noastră și nu ne lasă ă ne bucurăm prea tare de căldură. ANM anunță temperaturi de sub -18 grade Celsius și ger cumplit chiar și în timpul zilei.

Iarna se întoarce în România
În aceste zile ne vom bucura de temperaturi extrem de ridicate. Vremea se anunță a fi una călduroasă și plăcută, marcată de temperaturi de până la 18 grade celsius. Soarele va fi prezent pe cer pe parcursul întregii zile în majoritatea regiunilor din țară și atmosfera va fi una de primăvară.

Din nefericire, nu ne vom bucura prea mult de aceste temperaturi mari, cu mult peste cele normale în această perioadă. De vineri, respectiv de joi seara, un val de aer siberian, extrem de rece, va acoperi România. Temperaturile vor scădea treptat în toate regiunile din țară și nu vor mai trece de 0 grade Celsius nici măcar pe parcursul zilelor. Nopțile vor fi extrem de geroase și sunt așteptate ninsori și viscol.

România, lovită de aerul siberian
Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a anunțat că iarna se întoarce în țara noastră. După trei zile marcate de temperaturi extrem de ridicate, de până la 8 grade în sudul Munteniei şi al Dobrogei, vom avea parte de o schimbare drastică.

Ne așteaptă nopți extrem de reci, cu temperaturi cuprinse între 0 și -18 grade celsius. Cerul va fi mai mult noros și sunt anunțate și precipitații. Vântul va sufla cu putere și la munte, unde va ninge, va viscoli zăpada.

Maximele vor avea valori de la -9 la 3 grade. Noaptea și dimineața ne-am putea confrunta cu temperaturi foarte scăzute, cu valori care pot ajunge sub -18 grade Celsius.

”Vremea va fi deosebit de rece în cea mai mare parte a țării, geroasă noaptea, local în sud-est şi pe arii extinse în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între -9 şi 3 grade, iar cele minime între -18 şi -7 grade, posibil mai coborâte în depresiuni.

Cerul va fi temporar noros şi vor fi ninsori în general slabe, la munte, pe arii restrânse în nord-vest, nord şi centru şi doar izolat în celelalte regiuni. Vântul va continua să prezinte intensificări în toate regiunile, cu viteze mari la munte, unde va viscoli ninsoarea”, anunță Elena Mateescu, directorul ANM.

Viorel Iliescuhttps://viorel.ro
Fondatorul ziarelor All for Romania si The Press, marketing manager al Agentiei de Presa A.M. Press si fondator al CloudX Digital Agency.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate