Schimbare totală: meteorologii anunță vreme caldă până la jumătatea lunii decembrie

Deși în ultimele zile frigul a pus stăpânire pe România, iar în weekend se anunță ploi, lapoviță și ninsori, meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au și vești bune. Până la jumăatea lunii decembrie 2022 vom avea o vreme deosebit de caldă, cu temperaturi peste media acestie perioade.

Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni
Meteorologul Oana Păduraru a subliniat o discrepanță mare între zona de sud a țării, duenv a fi tot mai cald și zona de nord unde vor apărea și fenomene meteo precum ploile și chiar ninsorile. În această zonă de nord vine un val de aer rece dinspre Cîmpa Rusă.

“Vor fi și ploi, mai ales averse, însoțite și de descărcări electrice în partea de sud-est a țării, mai ales în zona Dobrogei, unde ne așteptăm la maxime de 20-22 de grade. În schimb, în extremitatea nordică, de nor și de nord-est a țării se simte influența unei mase de aer rece dinspre Câmpia Rusă, iar aici valorile termice maxime vor porni chiar de la 1-2 grade”, a spus ea.

Potrivit meteorologului ANM, este o diferență foarte mare între ceea ce se întâmplă în nordul și în sudul țării. Vremea va fi per total ușor mai caldă cel puțin până la jumătatea lunii decembrie.

“Mergând cu estimările chiar mai departe, până spre mijlocul lunii decembrie, putem spune că, deși vor mai fi alternanțe de la o zi la alta, scăderi urmate de ușoare încălziri ale vremii, pe medie și raportat la mediile multianuale ale perioadei, vom rămâne cu o vreme ușor mai caldă”, a anunţat meteorologul Oana Păduraru.

Meteorologul a mai adăugat și că deficitul de apă din sol are încă un impact puternic și în perioada următoare nu se anunță precipitații însemnate cantitativ.