Schimbări majore în magazinele Kaufland. Ce se întâmplă cu prețurile

Se anunță schimbări majore în magazinele Kaufland. Clienții unuia dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri din România sunt direct vizați de noile decizii de la nivelul companiei. Au fost luate măsuri în contextul valului de scumpiri și a crizei din sectorul energetic.

Ce se întâmplă cu prețurile la Kaufland

Reprezentanții Kaufland România au anunțat unele schimbări după creșterea facturilor la energie electrică. Pentru a veni în sprijinul consumatorilor, Kaufland a decis să stopeze creșterea prețurilor la peste 1000 de produse din toate categoriile, nu doar alimentare.

Este o perioadă grea, resimțită de către tot mai mulți români care încearcă să facă față valului de scumpiri de pe toate sectoarele. În timp ce unele cheltuieli pot fi evitate, altele sunt absolut necesare, cum sunt cele alimentare.

„Prețurile înghețate au devenit toamna asta conservate! Am stopat creșterile prețurilor la peste 1000 de produse din toate categoriile”, a transmis compania pe Facebook.

Pe de altă parte, reprezentanții lanțului de magazine Kaufland au luat măsuri pentru a reduce consumul de energie electrică. Astfel au redus intensitatea luminii cu o oră și jumătate înainte de finalizarea programului de funcționare, în timp ce iluminatul parcărilor va fi redus cu două treimi din timpul normal.

Alte măsuri sociale menite să ajute populația în această perioadă

Guvernul României a stabilit o serie de măsuri sociale menite să-i ajute pe români să depășească cu bine această perioadă marcată de valul de scumpiri fără precedent. În acest sens, Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei a anunțat că românii care fac economie la energie electrică în acest an comparativ cu 2021 şi se încadrează în noile plafoane vor primi înapoi, la începutul anului viitor, banii plătiţi în plus.

Este o veste bună pentru toți cei care se plâng de faptul că au de plătit facturi astronomice la gaze naturale și energie electrică.

Vor fi restituite sumele de către furnizori. Există prevedere, a declarat Zoltan Nagy-Bege, vicepreședinte ANRE.

Guvernanții au anunțat că se schimbă modul de calcul pentru facturile la electricitate. Ordonanţa de Urgenţă va fi modificată în Senat, astfel încât compensarea să se facă la consumul curent de electricitate, şi nu la media pe anul 2021.

Cel mai mic preţ pe care îl vor plăti românii pentru un kWh este de 68 de bani, dar asta dacă îndeplinesc anumite condiţii.