Scoția oferă câte 50.000 de lire sterline familiilor, indiferent de naționalitate, dispuse să se mute pe câteva insule

În încercarea de a crește populația câtorva insule, guvernul scoțian oferă tuturor familiilor – indiferent de naționalitate – care se mută acolo câte 50.000 de lire sterline.

Guvernul scoțian a anunțat că intenționează să ofere 100 de compensații, în valoare de 5 milioane de lire sterline, primele urmând să fie acordate „în vară”.

”Depopularea este una dintre cele mai mari amenințări la adresa comunităților noastre insulare. Orice demers pentru inversarea tendințelor de depopulare ar trebui încurajat. Aceste compensații îi vor ajuta pe oameni să cumpere case, să înceapă afaceri și să-și facă o viață aici”, a declarat Alasdair Allan, parlamentar scoțian pentru Insulele de Vest, pentru The Times.

Democrat liberalul Liam McArthur a îndemnat guvernul să folosească banii pentru a ajuta mai mult comunitățile existente.

”Nu rezolvă cauzele fundamentale ale depopulării în comunitățile insulare”, a spus el, adăugând că, printre alte probleme, populațiile insulare au conexiuni slabe de transport.

Însă noua schemă a atras deja atenția unui număr mare de oameni, iar unii dintre ei provin din zone îndepărtate, cum ar fi America de Sud.