vineri, 25 septembrie 2020

Se recalculează pensiile! Cât le-a redus ministrul Muncii

Știrile zilei

Declarațiile lui Gheorghe Dincă din instanță au fost făcute publice

Declarațiile lui Gheorghe Dincă din instanță au fost făcute publice de către Alexandru Cumpănașu. Acesta a venit cu noi...

Strigătul de ajutor al lui Mihăiță, băiețelul orfan care vrea să zboare: „Vrea să fie un copil normal”

Micuțul în vârstă de șase ani își dorește să fie ca un copil normal, să poată merge și alerga,...

Ioniță de la Clejani, prima reacție după ce Margherita ar fi agresat fizic și verbal două femei

Margherita de la Clejani este din nou în centrul atenției, după ce în urmă cu aproximativ patru luni era...

Ministrul demis al Muncii, Violeta Alexandru, a vorbit din nou despre problema recalculării pensiilor. Ea spune că, după o muncă intensă, s-a reuşit să se scadă de la 14.000 de restanțe, cu termene depășite de șase – opt luni, să se ajungă la numai 3.000.

“Merg în continuare cu atenție pe acest subiect pentru a reduce la cât mai puțin posibil”, a declarat ministrul pentru Digi24.

Violeta Alexandru a vorbit si despre alţi paşi pe care i-a facut pentru a simplica procedurile Ministerului Muncii, cum ar fi cele privind accesul pensionarilor la biletele de tratament. Viziunea de simplificare şi eficientizare “depășește atribuțiile de gestionare a treburilor curente”, explică ministrul.

“Lista mea de urgențe zero este populată de tot felul de probleme în aplicarea Legii Pensiilor și a problemelor generate de această lege propusă de PSD. Sunt multe probleme care țin de management. Chiar încadrarea în termenul legal de 45 de zile și înlăturarea acestor întârzieri – care mergeau până la luni bune – este una dintre măsurile de management pe care le-am luat. Sunt în continuare aspecte care țin de simplificare. Deja am făcut pași în simplificarea accesului pensionarilor la bilete de tratament. Același lucru îl vom face și pentru firmele care doresc să acceseze informații despre cei în căutarea unui loc de muncă. Aici aveam o viziune de simplificare, de eficientizare, care presupune un amplu proces de restructurare și care depășește atribuțiile de gestionare a treburilor curente”, a spus Violeta Alexandru, potrivit digi24.ro.

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă