Se schimba vremea. Prognoza meteo pana pe 3 februarie

Finalul lunii ianuarie aduce schimbari dramatice ale vremii. Prognoza meteo pentru intervalul 21 ianuarie – 3 februarie arata fluctuatii mari de temperatura.

BANAT

Regimul mediu de temperatura va avea, pana spre sfarsitul lunii ianuarie, fluctuatii de la valori in jurul celor climatologic specifice perioadei (maxime 1…4 grade si minime -4…-2 grade) la valori peste cele normale – cel mai probabil in zilele de 23 si 24 ianuarie cand vor fi 4…7 grade ziua si 0…2 grade noaptea, mediat regional. Desi prezentand inca un grad mare de incertitudine, caracteristica ultimelor doua zile de ianuarie si a primelor zile ale lunii februarie este estimata a fi de situare a temperaturilor in apropierea ecartului mediu specific acestei perioade din an. Probabilitatea pentru precipitatii va fi relativ ridicata pe tot parcursul intervalului de referinta, iar in perioada 23-25 ianuarie, atunci cand vor predomina ploile, se pot cumula si cantitati de apa mai importante.

CRISANA

Pana spre sfarsitul lunii ianuarie, vor fi fluctuatii in regimul mediu de temperatura, de la valori in jurul celor climatologic specifice perioadei (maxime 1…3 grade si minime -6…-4 grade) la valori peste cele normale – cel mai probabil in zilele de 23 si 24 ianuarie cand vor fi 3…6 grade ziua si -2…1 grad noaptea, mediat regional. Desi prezentand inca un grad mare de incertitudine, pentru ultimele doua zile din ianuarie si primele ale lunii februarie este estimata situarea temperaturilor in apropierea ecartului mediu caracteristic acestei perioade din an, posibil usor peste acesta. Probabilitatea pentru precipitatii va fi relativ ridicata pe tot parcursul intervalului de referinta, iar in perioada 24-25 ianuarie, atunci cand vor fi mai ales ploi sau lapovita, acestea vor deveni in general moderate cantitativ.

TRANSILVANIA

Regimul mediu de temperatura va avea, pana spre sfarsitul lunii ianuarie, fluctuatii de la valori in jurul celor climatologic specifice perioadei (maxime 0…3 grade si minime -8…-2 grade) la valori peste cele normale – cel mai probabil in zilele de 23, 24 si 25 ianuarie cand vor fi 3…7 grade ziua si -3…0 grade noaptea, mediat regional. Desi gradul de incertitudine a modelului probabilistic este inca destul de mare, in ultimele doua zile de ianuarie si primele zile ale lunii februarie este estimata inregistrarea unui ecart termic apropiat de cel caracteristic acestei perioade din an. Probabilitatea pentru precipitatii -mixte sau predominant ninsoare- va fi relativ ridicata pe tot parcursul intervalului de referinta, insa acestea vor fi in general slabe.

MARAMURES

Pana spre sfarsitul lunii ianuarie, vor fi fluctuatii in regimul mediu de temperatura, de la valori in jurul celor climatologic specifice perioadei (maxime 0…2 grade si minime -7…-5 grade) la valori peste cele normale – cel mai probabil in zilele de 24 si 25 ianuarie cand vor fi 3…5 grade ziua si -2…0 grade noaptea, mediat regional. Desi prezentand inca un grad mare de incertitudine, pentru ultimele doua zile din ianuarie si primele zile ale lunii februarie este estimata situarea temperaturilor in apropierea ecartului mediu caracteristic acestei perioade din an,

 » Sursa: culinar.bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !