Se schimbă vremea! Prognoza meteo pentru finalul de săptămână

Meteorologii au emis prognoza pentru ultima zi a săptămânii. Vremea se va schimba în mai multe zone din țară, dar în majoritatea teritoriului rămâne caldă.

Cum va fi vremea azi

Vremea se va răci ușor în regiunile nordice și nord-vestice, dar în restul zonelor valorile termice vor fi în general peste mediile specifice acestei date. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și ploi slabe, local în zonele montane și doar pe alocuri în nordul și centrul țării.

Vântul va sufla slab și moderat, local cu ușoare intensificări pe crestele montane, ziua în est, iar noaptea în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra de la 15…16 grade în nordul Moldovei, până la 24…25 de grade în Muntenia, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 și 13 grade. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse în zonele joase din regiunile intracarpatice, va fi ceață.

Prognoza meteo București

Vremea va fi frumoasă și mai caldă decât în mod normal. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în a doua parte a intervalului, când și vântul va deveni în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 11…13 grade.

Vremea la munte

Cerul va avea înnorări temporare și local va ploua slab, ziua mai ales în Carpații Orientali, iar noaptea cu precădere în cei Meridionali. Vântul va sufla slab și moderat, local cu ușoare intensificări, în special pe creste. Valorile termice vor scădea în masivele nordice și vestice, iar în rest vor fi comparabile cu cele din ziua precedentă.