23 C
București
miercuri, 16 iunie 2021

Se scumpesc apa și canalizarea la Ploiești – proiect – foto-document

Un proiect de hotărâre de Consiliu Local prevede creșterea tarifului la apă și la canalizare în Ploiești. Propunerea vizează ajutarea tarifelor conform formulei de calcul din contractul cu operatorul de apă. Prețul propus la apă este de 3,11 lei/mc, fără TVA.

Proiectul de hotărâre, aflat în dezbatere publică, prevede majorarea tarifelor la apă de  la 2,91 lei/mc la 3,11 lei/mc, fără TVA, iar la canalizare creșterea este de la 1,26 lei/mc la 1,38 lei/mc, fără TVA.

Influența ar urma să se regăsească prin creșterea de tarif propus pentru fondul de lucrări, de la 0,56 lei la 0,61 lei pentru apă și de la 0,25 lei la 0,28 lei pentru canalizare.

„Calculele prezentate au avut la bază realizările pe 12 luni înainte de data de 01.09.1999 și 12 luni înaintea ajustării (apă cumpărată, energie electrică, ape preluate la canalizare, volume de apă vândute), iar indicii de inflație și cursurile valutare au fost preluate din buletinele statistice”, se precizează în referatul de aprobare al proiectului de hotărâre.

Dacă proiectul va fi aprobat,

 » Citeste mai mult pe observatorulph.ro

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate