sâmbătă, 19 septembrie 2020

Secretele doctorului Radu Zamfir, „medicul erou din Apuseni”. Iata cum si-a tratat pacientii de la Spitalul Fundeni!

Știrile zilei

Ardeiul iute poate salva mii de vieti intr-un minut!

Doi medici foarte buni naturisti, Doctor John Christopher si Doctor Richard Schulze, vorbesc de foarte mult timp despre beneficiile...

A înfipt furculiţe de plastic în grădină! Motivul, GENIAL

Grădinăritul este una dintre cele mai eficiente terapii pentru stres. În plus, petreci mai mult timp printre plante.Dacă locuieşti...

Familia unui preot din Brașov, decimată de coronavirus

Temutul coronavirus a făcut trei victime într-o familie din Brașov: un preot, soția acestuia și unul dintre fiii lor...

Presa l-a numit medicul erou din Apuseni, in urma tragicului accident despre care nu-i place sa-si aminteasca. El isi spune simplu, Radu Zamfir, chirurg … un chirurg, care nu poate trai fara sa intre in sala de operatii, unde reuseste sa rezolve dintre cele mai complexe cazuri. Este considerat de specialistii in domeniu unul dintre cei mai buni chirurgi pe care Romania ii are, atunci cand vine vorba de zona digestiva. In plus, este si coordonator al echipei de prelevare hepatica, efectuand pana acum peste 600 de interventii de acest tip. Radu Zamfir a participat la cel putin zeci de transplanturi alaturi de prof. dr. Irinel Popescu, seful Centrului de Chirurgie Generala si Transplant Hepatic Fundeni.

„Mie mi-a salvat viata. Adica eu fara el, azi nu mai traiam. Si nu ma refer numai la chirurgul Radu Zamfir, ci si la OMUL, Radu Zamfir. Pentru ca in meseria este vital sa fii ambele”, ne-a rspus una dintre fostele sale paciente.

„Eu nu m-am operat la dumnealui, dar pot sa va spun ca am ramas uimita de cata grija poate sa aiba de pacientii lui, indiferent de clasa lor sociala. Le explica, vorbeste frumos, calm, bland. Daca e chemat noaptea, vine. Dimineata vine. Eu m-am gandit ca poate locuieste in spitalul asta”, povestese o doamna internata in Spitalul Fundeni, locul unde Radu Zamfir este chirurg.

“Eram un copil ca oricare altul, poate cu niste preocupari neobisnuite, in sensul ca urmaream, cu o curiozitate si o perseverenta de neasteptat pentru varsta aceea, animale mici si insecte”, a spus Radu Zamfir intr-un interviu.

Probabil pasiunea pentru chirurgie se trage de la bunicul sau, care a fost chirurg. „Trebuie sa recunosc ca de mic urmaream cartile bunicului meu, Gheorghe Dumitru Grigorescu. A fost chirurg intr-un spital din Adjud, un oras mic din Vrancea, iar la varsta pensionarii s-a mutat cu noi, la Bucuresti. El m-a influentat decisiv in meseria asta. Am impresia ca in mod deliberat imi lasa tratatele de medicina la indemana. Sa arunce o nada. Eu, curios, le deschideam si nu le mai lasam din mana. Si a functionat. A fost suficient de subtil incat sa nu imi spuna explicit fa asta sau asta, ca asa e bine. I-am pus tot felul de intrebari, pana am inteles ce inseamna viata de medic. Practic, am inteles esentialul: ca este metoda cea mai directa de a salva viata unui seaman. Si asa m-am hotarat sa il urmez. Eram prin clasa a IX-a cand eu si varul meu din Timisoara i-am promis ca o sa ne facem doctori. Dintre noi, doar eu m-am tinut de cuvant. L-am pierdut prin clasa a X-a, la 84 de ani. A fost ceva fulgerator, a facut un accident vascular. Nu a apucat sa ma vada la facultate, dar cumva cred ca a apucat sa ma vada, mai de departe si cred ca e mandru ca am ales meseria de medic”, povesteste Radu Zamfir pentru life.ro.

Si inca nu a terminat tot ce avea de facut…

“As mai vrea sa fac ceva pentru ca mi-a ramas in minte bunicul si visul lui de a merge in Africa. El m-a determinat ca acum, macar pentru el, daca nu si pentru mine, sa incerc un safari in Africa”, spune doctorul.

Dr. Zamfir a primit premiul academic Eugen Proca, al Academiei de Stiinte Medicale, pentru lucrarea „Transplantul Hepatic, publicata in acelasi an la Editura Medicala, in 2011. Dr. Zamfir detine un atestat european de chirurgie de transplant si atestat de studii complementare in chirurgie hepato-bilio-pancreatica, este membru al Societatii Romane de Chirurgie, al Asocietiei Romane de Chirurgie Endoscopica, al European Society of Organ Transplantation si membru al Colegiului Medicilor din Romania, care i-a acordat in anul 2014 distinctia Ad Honorem. Cu ocazia aniversarii in Romania a 15 ani de activitate de transplant hepatic si 600 de operatii efectuate cu succes, in perioada 2000 – 2015, dr. Zamfir a primit diploma de excelenta pentru contributia deosebita si implicarea in dezvoltarea activitatii de transplat hepatic in Romania, iar in data de 18 septembrie 2014, Primaria Municipiului Bucuresti i-a decernat diploma in honoris pentru contributia la dezvoltarea comunitatii si pentru aportul promovarii Capitalei pe intreg globul.

 

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă