sâmbătă, 19 septembrie 2020

Secretul cafelei perfecte

Știrile zilei

Ardeiul iute poate salva mii de vieti intr-un minut!

Doi medici foarte buni naturisti, Doctor John Christopher si Doctor Richard Schulze, vorbesc de foarte mult timp despre beneficiile...

A înfipt furculiţe de plastic în grădină! Motivul, GENIAL

Grădinăritul este una dintre cele mai eficiente terapii pentru stres. În plus, petreci mai mult timp printre plante.Dacă locuieşti...

Familia unui preot din Brașov, decimată de coronavirus

Temutul coronavirus a făcut trei victime într-o familie din Brașov: un preot, soția acestuia și unul dintre fiii lor...

Deși este și o chestiune de gust, iubitorii de cafea nu s-au putut opri din a căuta acel mic detaliu care face cafeaua perfecta. Dr. Jamie Foster, un matematician de la Universitatea Portsmouth, a ținut neapărat să facă un studiu asupra gustului diferit pe care cafeaua o are, chit că o preparăm identic.

Echipa acestuia a creat o teorie matematică pentru a descrie procesul de extracție dintr-un singur grăunte de cafea. Iată la ce concluzii s-a ajuns!

„Se spune că dacă vrei o cafea mai tare, trebuie să râșnești cafeaua cât mai mică”, spune Foster. „Are sens, pentru că boabele râșnite mai fin înseamnă o suprafață mai mare a bobului expusă apei, ceea ce duce la obținerea unei unui gust mai intens”, scrie digi24.

„Când boabele sunt râșnite foarte fin, particulele mici crează zone dense care nu mai permit apei să circule”, detaliază Foster. „Aceste zone se pierd pentru că apa nu poate curge printre ele, extrăgând gustul”.

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă