joi, 9 iulie 2020

Secretul cafelei perfecte

Știrile zilei

O mutație a coronavirusului îl face de până la șase ori mai contagios. Infectează celulele mult mai ușor decât actualul virus (studiu)

Varianta coronavirusului cea mai răspândită în prezent prezintă o mutație care îl ajută să infecteze celulele mult mai ușor...

Cum să promovezi o afacere online?

Cine nu-și dorește să devină cunoscut pe internet? Cu atâtea tipuri de rețele sociale și puterea motoarelor de căutare...

Horoscop 1 iulie 2020. Zi excelentă pentru mai multe zodii

Horoscop Berbec Nativii zodiei Berbec se vor confrunta cu probleme de sănătate, însă nativii vor trece repede acest hop. Sfatul...

Deși este și o chestiune de gust, iubitorii de cafea nu s-au putut opri din a căuta acel mic detaliu care face cafeaua perfecta. Dr. Jamie Foster, un matematician de la Universitatea Portsmouth, a ținut neapărat să facă un studiu asupra gustului diferit pe care cafeaua o are, chit că o preparăm identic.

Echipa acestuia a creat o teorie matematică pentru a descrie procesul de extracție dintr-un singur grăunte de cafea. Iată la ce concluzii s-a ajuns!

„Se spune că dacă vrei o cafea mai tare, trebuie să râșnești cafeaua cât mai mică”, spune Foster. „Are sens, pentru că boabele râșnite mai fin înseamnă o suprafață mai mare a bobului expusă apei, ceea ce duce la obținerea unei unui gust mai intens”, scrie digi24.

„Când boabele sunt râșnite foarte fin, particulele mici crează zone dense care nu mai permit apei să circule”, detaliază Foster. „Aceste zone se pierd pentru că apa nu poate curge printre ele, extrăgând gustul”.

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă

- Advertisement -Secretul cafelei perfecte 1