sâmbătă, 28 martie 2020

Secretul cafelei perfecte

Știrile zilei

Bilanțul persoanelor infectate cu coronavirus în SUA a depășit pragul de 100.000

La nivel mondial au fost confirmate peste 590.000 de cazuri de infectare cu coronavirus și peste 27.000 de decese.SUA...

Monica Pop, despre cele două alimente banale pe care trebuie să le aibă românii în casă, dacă fac provizii

Medicul Monica Pop a făcut un anunț foarte important în contextul crizei coronavirusului, insistând asupra ideii că alimentația trebuie...

Stewardesa Georgiana, atac dur la adresa romilor care revin în țară: „Veniți să ne omorâți părinții”

Zilele trecute, sute de romi au aterizat pe Aeroportul Otopeni din Capitală, întorși toți din țările străine în care...

Deși este și o chestiune de gust, iubitorii de cafea nu s-au putut opri din a căuta acel mic detaliu care face cafeaua perfecta. Dr. Jamie Foster, un matematician de la Universitatea Portsmouth, a ținut neapărat să facă un studiu asupra gustului diferit pe care cafeaua o are, chit că o preparăm identic.

Echipa acestuia a creat o teorie matematică pentru a descrie procesul de extracție dintr-un singur grăunte de cafea. Iată la ce concluzii s-a ajuns!

„Se spune că dacă vrei o cafea mai tare, trebuie să râșnești cafeaua cât mai mică”, spune Foster. „Are sens, pentru că boabele râșnite mai fin înseamnă o suprafață mai mare a bobului expusă apei, ceea ce duce la obținerea unei unui gust mai intens”, scrie digi24.

„Când boabele sunt râșnite foarte fin, particulele mici crează zone dense care nu mai permit apei să circule”, detaliază Foster. „Aceste zone se pierd pentru că apa nu poate curge printre ele, extrăgând gustul”.

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă

- Advertisement -Secretul cafelei perfecte 1