miercuri, 2 decembrie 2020

Secretul cafelei perfecte

Știrile zilei

EXCLUSIV! Horoscop Karmic pentru Decembrie 2020. Ce ti-a pregatit KARMA pana la finalul anului

Decembrie 2020 nu va deveni o sursa de situatii stresante sau dramatice pentru locuitorii planetei Pamant. Chiar si o...

Amortirea mainilor – un semnal important ca trebuie sa mergeti la medic. 7 cauze

De cele mai multe ori, atunci cand ne trezim cu mainile sau cu picioarele amortite, senzatia este urmata de...

Aproape 200 de decese asociate noului coronavirus in ultimele 24 de ore.In ATI sunt 1.259 de bolnavi

In Romania, in ultimele 24 de ore, au fost confirmate 4.272 de noi cazuri de Covid, 199 de decese,...

Deși este și o chestiune de gust, iubitorii de cafea nu s-au putut opri din a căuta acel mic detaliu care face cafeaua perfecta. Dr. Jamie Foster, un matematician de la Universitatea Portsmouth, a ținut neapărat să facă un studiu asupra gustului diferit pe care cafeaua o are, chit că o preparăm identic.

Echipa acestuia a creat o teorie matematică pentru a descrie procesul de extracție dintr-un singur grăunte de cafea. Iată la ce concluzii s-a ajuns!

„Se spune că dacă vrei o cafea mai tare, trebuie să râșnești cafeaua cât mai mică”, spune Foster. „Are sens, pentru că boabele râșnite mai fin înseamnă o suprafață mai mare a bobului expusă apei, ceea ce duce la obținerea unei unui gust mai intens”, scrie digi24.

„Când boabele sunt râșnite foarte fin, particulele mici crează zone dense care nu mai permit apei să circule”, detaliază Foster. „Aceste zone se pierd pentru că apa nu poate curge printre ele, extrăgând gustul”.

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă