• Home
  • Grădină
  • Secretul creșterii uimitoare a cepei: Soluția magică pentru o recoltă generoasă și impecabilă în luna mai!

Secretul creșterii uimitoare a cepei: Soluția magică pentru o recoltă generoasă și impecabilă în luna mai!

chto delat esli na luke strely 3

Pentru a obține ceapă mare și sănătoasă, este important să o fertilizați corespunzător. Îngrășământul trebuie aplicat în primăvară și trebuie să conțină azot, altfel riscați să obțineți o recoltă mică și de calitate proastă.

Pentru a fertiliza ceapa, aveți nevoie de:

  • 25 g de uree;
  • o găleată cu apă.

Pentru a pregăti soluția fertilizantă, diluați 25 g de uree într-o găleată cu apă. Asigurați-vă că solul este udat în prealabil, pentru a evita arsurile la nivelul rădăcinilor cepei.

Udați ceapa o dată la două săptămâni cu acest îngrășământ. La a treia hrănire, diluați două linguri de superfosfat în apă în loc de uree. Superfosfatul este bogat în fosfor, un nutrient esențial pentru dezvoltarea sistemului radicular și formarea bulbilor.

Aplicați soluția fertilizantă în jurul rădăcinilor cepei, încercând să evitați stropirea directă pe frunze sau bulb. Astfel, substanțele nutritive vor fi absorbite mai eficient de plante.

Cu această metodă simplă de fertilizare, veți ajuta ceapa să crească mare și sănătoasă, iar riscul de putregai va fi redus semnificativ. Asigurați-vă că mențineți și o udare adecvată, în funcție de necesitățile plantei, și că solul are o bună drenare. Să aveți spor la grădinărit!